21 Ene, 2019 - 02:38
Menú

Comentarios

Va dir ...

-- Consuelo Ciscar

Online?
Actualmente hay 292 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-barcelona.org
Mascarell: "Montoro debe entender que no es malo destinar dinero a la Cultura"

Un plenario unipersonal

Manifiesto de los trabajadores del MACBA

El Macba despide a nueve trabajadores, el 10% de su plantilla

NUEVO PLAN DE MASCARELL

e-norte

e-sevilla.org
[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

  : ECONOMIA SOSTERRIBLE

1716 lecturas 
General

"Economia sostenible" i "respecte al medi ambient", han esdevingut assumptes que ornamenten tot discurs polític d'aquesta democràcia de mercat basada en l'explotació del medi, la productivitat, el creixement i el consum. Quina paradoxa, no? Un bon assessor d'imatge, un bona argumentació, una bona dicció, fer l'ullet per aquí, una cita per allà... dominant el gest i partint d'una bona premissa que evidencie una certa preocupació per la salut del planeta, qualsevol súbdit polític del sistema persuadeix la massa mediàtica del fet que l'actual política econòmica combat les agressions al medi, preservant, protegint i garantint la supervivència de la naturalesa.


Creu doncs, aquesta societat, que amb allò del reciclatge i les energies alternatives i renovables, es solucionen els problemes de la crisi ecològica tan greu que patim.

Però, quan aquest "tribuno" de la política moderna ha acabat de parlar i el petit percentatge de persones que "pensen" observa el seu voltant, se n'adona d'aquesta gran hipocresia empírica que comporta els milions de mòbils que s'han de cambiar cada any perquè s'han fet vells, el mateix que passa amb els els ordinadors als 3 ó 4 anys, consoles de videojocs, etc.

I els TV moderns LCD o LED? No tenen res a vorer amb els de tub de rajos catòdics que duraven 15 ó 20 anys, aquestos d'ara, abans de 5 anys ja t'han "petat", i quan intentes reparar-los, resulta que el recanvi o placa electrònica (si és que l'hi ha) més la mà d'obra, val més que una de nova... com s'han de reparar?
El mercat capitalista no vol que les repares! "Usar y tirar" és l'axioma.

I el xicotet aparell electrodomèstic? i les "centraletes" electròniques d'autos o de qualsevol altra màquina? Centenars de tallers han de tancar les portes, milers d'autònoms s'han de buscar la vida.
La cultura de la reparació s'ha acabat en nom de l'economia sostenible i el respecte al medi ambient.
Desenes de milions d'aparells electrònics es llancen al fem cada dia al món. Que es recicla tot al 100%? No m'ho crec! Tampoc es reciclen els residus nuclears, que en són els més nocius.

Petroli, gas natural, hidroelèctriques, minerals metàl.lics i no metàl.ics, boscos per a fusta... explotació, extermini... globalització, multinacionals, competitivitat... productivitat, consum, creixement... tot siga per la economia sostenible i el respecte al medi ambient!

Fins que l'ésser humà no canvie la seua percepció de món, la seua manera de vore'l, entendre'l i viure'l. Fins que no se n'adone de la seua necessària interconnexió i interdependència, que ha de viure en comunió i en harmonia amb la natura, que l'ha de protegir perquè n'és part d'ella mateixa, que s'ha de comprometre a viure amb aquesta actitud, dic, ni les energies alternatives, ni el reciclatge, ni l'economia sostenible, ni respecte al medi ambient, no en seran prou per poder superar l'actual crisi ecològica.

Les continues guerres pel petroli i els crims de lesa humanitat a pobles i cultures originaries per l'apropiació dels recursos naturals, evidencien que som en un atzucac. Aquest canvi de percepció, aquesta transformació en l'ésser humà serà, però no per la seua voluntat, sinó per la força de la consciència d'un planeta que ja ha començat a respondre davant la nostra arrogància i menyspreu. Mals temps ens esperen.

Lluís Ronda (Dénia)
Jueves, 31 Marzo, 2011   Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
EX-AMICS DE L'IVAM

Buscar Google
Búsqueda

InterACCIONES (post) ELECTORALES


Sobre las relaciones del arte con los mecanismos de participación política, no sólo electoral

Ara TV


e-valencia TVDestrucción a toda costa
Informe anual de Greenpeace que analiza el estado del litoral Entre el lamento general y la falta de acción política para protegerlo, el litoral se nos sigue escapando entre las manos. Descargar PDF
Nuevo informe 2007

Relacionado

La noticia más leída en relación al tema General:
LA RIBERA EN BICI

Llenguatge
Idioma preferido:


Revista Mono


Mono Special Edition: e-valencia. Stuttgart. On Difference #1

Mono Blog


Tribuna blogs

*

*

*

AVUI

Bienal de Valencia
»»Bienal de Valencia_Participa««

»»Bienal de Valencia_Noticias««

»»Bienal de Valencia_Info««

Categorías

Ciutadans
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!