25 May, 2019 - 11:56
Menú

Comentarios

Va dir ...

En el mundo salen bienales nuevas cada seis meses

--

Online?
Actualmente hay 27 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-barcelona.org
Mascarell: "Montoro debe entender que no es malo destinar dinero a la Cultura"

Un plenario unipersonal

Manifiesto de los trabajadores del MACBA

El Macba despide a nueve trabajadores, el 10% de su plantilla

NUEVO PLAN DE MASCARELL

e-norte

e-sevilla.org

  :

1692 lecturas 
General

Nosaltres, el món de la “modernitat”, del “progrés”, tenim dos greus problemes que les cultures orals considerades (amb quin dret?) subdesenvolupades no tenen, un és el fet de no veure’ns com a part d’un tot: ésser humà, éssers vius, naturalesa, terra i univers estem interconnectats, som interdependents en aquesta complexitat, biodiversitat, ecosistema. La persona no és l’individu, “persona” és el lligam amb tot el que viu i fructifica al seu voltant, és una relació vital de i amb la Vida que abraça la naturalesa animada i no animada, allò que veiem i allò ocult, l’humà i el diví, si ho volem dir així.

L’altre problema és creure que l’home és l’ésser privilegiat del planeta, que som els únics que posseïm intel•ligència, raó, consciència, cosa que aquestes cultures antigues ni s’ho plantegen, doncs consideren el planeta terra, el mateix univers, éssers vius dotats d’ànima, de consciència, una consciència de la qual “participem”. La vida no és una exclusiva de l'home "modern", tecnològic, occidental.


 És aquesta arrogància antropocèntrica la que està devastant, destruint, contaminant, arruïnant i portant tot a l'extermini, divorciant-nos del "temps", del ritme de l'ésser, havent determinat la naturalesa com un objecte d'explotació al servei dels nostres interessos econòmics o de domini. Hem separat la "Vida" de "L'ésser humà", convertint-nos en "individus" que han creat un món on la superficialitat, la trivialitat, la immediatesa, esdevenen pautes de conducta en aquesta globalització consumista que confon "l'urgent" amb "l'important".

Allò urgent és ser ric, poderós, famós. Allò important no és aquesta creença o fe que fa superar tots els conflictes: l'amor per la Vida, l'amistat desinteressada, l'estima per les persones, sinó tot el contrari: l'egoisme, la vanitat, l'avarícia, la possessió de bens, el culte d'un ego que serveix els interessos, indubtablement, d'aquest "sistema" capitalista, terrorista i assassí que viu de la imatge i la propaganda. Hem d'intentar "contemplar" les estrelles en la intimitat del silenci de la nit per preguntar-nos qué som, quin és el sentit de la nostra vida... i confiar en la resposta. Hem d'intentar reintegrar-nos en l'harmonia dinàmica de la naturalesa. Hem d'intentar submergir la nostra consciència dintre l'altre (humà, animal, arbre, muntanya, mar, cel...), integrar-nos-en per comprendre altres visions de món, aprendre mútuament, respectar, estimar, tenir aquest compromís de persones que "habitem" aquest món "units" en la diversitat, llibertat i drets immanents, inherents a la Vida.

Transformar el món significa adonar-nos-en que l'actual crisi no sols és econòmica, ecològica, social i humana, sinó sobretot de "l'esperit humà". Si no llaurem el nostre esperit, nexe del sentiment i de l'amor (la seua força) amb totes les coses, porta que obri els nostres sentits davant l'existència, ull que veu més enllà de l'horitzó la dimensió de la realitat... sense el cultiu del nostre esperit no serà possible el canvi de percepció necessari davant la nostra manera de vorer i entendre el món per així superar aquesta crisi, per molta tecnologia, per moltes energies alternatives i per molt bona voluntat que fiquem. Club Bilderberg, G-7, FMI, BM, OMC, banca, multinacionals, són els que manen d'aquest món injust.

Som en l'era financera de la humanitat on el diner ha substituït els valors humans, per aquesta causa, globalització, producció, inmediatesa, competitivitat i consum salvatge és la recepta amb la qual ens obliguen a viure. La situació és molt greu, som al límit de la paciència, de la tolerància d'aquesta consciència còsmica. Els polítics no se n'adonen dels límits dels recusos naturals, no se n'adonen que el famós repte del "vamos a recuperar el crecimiento" és totalment impossible. Hem d'adonar-nos de la mísera realitat que viuen més de 4500 milios d'essers humans; de la depravació que sofreix la natura; de la contaminació; de l'extermini de pobles, d'animals, d'espècies...

NOSALTRES, ELS CIUTADANS, HEM PERDUT EL PODER I HEM DE RECUPERAR-LO PER LA DIGNITAT DE L'ÉSSER HUMÀ, PER LA DIGNITAT DE LA DEMOCRÀCIA, LA DEMOCRÀCIA REAL. CAL UN CANVI RADICAL I URGENT DEL COMPORTAMENT HUMÀ PER TRANSFORMAR L'ACTUAL SITUACIÓ DEL MÓN. EIXIM AL CARRER TOTS I TOTES, SENSE POR, EN NOM DE LA VIDA!! Lluís Ronda (Dénia)


Miércoles, 18 Mayo, 2011   Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
EX-AMICS DE L'IVAM

Buscar Google
Búsqueda

InterACCIONES (post) ELECTORALES


Sobre las relaciones del arte con los mecanismos de participación política, no sólo electoral

Ara TV


e-valencia TVDestrucción a toda costa
Informe anual de Greenpeace que analiza el estado del litoral Entre el lamento general y la falta de acción política para protegerlo, el litoral se nos sigue escapando entre las manos. Descargar PDF
Nuevo informe 2007

Relacionado

La noticia más leída en relación al tema General:
LA RIBERA EN BICI

Llenguatge
Idioma preferido:


Revista Mono


Mono Special Edition: e-valencia. Stuttgart. On Difference #1

Mono Blog


Tribuna blogs

*

*

*

AVUI

Bienal de Valencia
»»Bienal de Valencia_Participa««

»»Bienal de Valencia_Noticias««

»»Bienal de Valencia_Info««

Categorías

Ciutadans
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!