22 May, 2019 - 04:09
Menú

Comentarios

Va dir ...

-- Santiago Calatrava

Online?
Actualmente hay 25 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-barcelona.org
Mascarell: "Montoro debe entender que no es malo destinar dinero a la Cultura"

Un plenario unipersonal

Manifiesto de los trabajadores del MACBA

El Macba despide a nueve trabajadores, el 10% de su plantilla

NUEVO PLAN DE MASCARELL

e-norte

e-sevilla.org

  :

5609 lecturas 
General

Actualment, la nostra societat viu immersa en un sistema d'usos menat principalment per magnats de l'imperi del negoci, aquesta condició ha desplaçat la filosofia d'un ideal de món que vol viure en l'harmonia de la justícia, els valors humans i la naturalesa, font d'autèntica plenitud i felicitat de l'ésser, substituint-la pel neoliberalisme, on el diner és primer que la persona. Aquesta dinàmica es reflexa i es duu a terme en la vida política del País Valencià.No anem a recordar el que suposà l'arribada del turisme i la seua depredadora activitat urbanística a casa nostra, ni tampoc les "barbaritats" que alguns ajuntaments i Generalitat han fet amb els ingressos provinents dels impostos del taulell i de la ciutadania, uns diners públics esbutxacats en inútils projectes megalòmans i corrupteles o en infraestructures públiques esdevingudes negocis privats. No analitzarem l'assumpte de la bombolla immobiliària ni de l'orfandat bancària al nostre país.

Tanmateix, parlarem d'aquesta gent que actua, no per principis, sinó per estadístiques en una societat de masses alliçonada mediàticament per eixerits tècnics del capital, una societat, per tant, irreflexiva, que sembla et te en més alt grau de consideració, de circumspecció, quan més gandul i pocavergonya eres. Parlarem d'eixos que consideren l'individualisme i la competitivitat immoral exemple d'èxit i progrés. Parlarem d'aquesta belitre "quadrilla" de recalcitrant doctrina i engominats monyos (semblen sortits d'una època xavacana) que ens soscaven, dia rere dia, les pròpies senyes d'identitat tot despullant-nos dels nostres drets culturals i nacionals per convertir-los en folklore ornamental d'una cultura dominant a cura de la democràcia "española". Parlarem d'aquesta gent convençuda que "estat de benestar" és sinònim únicament de bens materials i que la fi de l'home ja no és "guanyar-se el cel", sinó acumular riqueses explotant indefinidament tot àmbit en nom del negoci.

Ara mateix, en plena crisi, agreujada gràcies a les polítiques d'aquestos "artistes" i avalats per la gran majoria d'un poble (poble?) valencià que comença a ser internacionalment reconegut pels casos de corrupció, obres i projectes inútils i milionaris en nom de la prosperitat i la modernitat, hem de ser conscients de la situació econòmica que viu una gran majoria de consistoris alacantins: Calp te un deute de més de 70 milions d'euros, ixen a 2300 € per habitant; a Benidorm, el deute puja més de 145 milions, 2000€ p.h.; a Xàbia, més de 41 milions, 1300€ p. h.; Elx, 957€ p.h.; Bigastre, 847€ p.h.; Dénia, 659€ p.h., i així s'arribaria fins els més de 1100 milions d'euros de deute (la majoria amb entitats financeres, bancs i caixes. Zaplana va polititzar les caixes, i això ens ha eixit molt car) a curt i llarg termini que tenen els ajuntaments d'aquesta "provincia", alguns d'ells en fallida tècnica i altres en perill imminent d'estar-ho, com li passa a la pròpia Generalitat, que deu més de 150.000 milions, a 4335€ per valencià! Tremebund! Quin futur ens espera?

Impagaments, retallades en despeses de sanitat, educació, serveis socials, sous, reduccions de subvencions, pujades d'impostos, taxes.... aquestes són les conseqüències de les polítiques model Zaplana-Terra Mítica: "Es uno de los principales estandartes en Europa y el mundo, es un símbolo y un mecanismo esencial para dinamizar la economia de la Comunidad Valenciana y una apuesta para mejorar la calidad del turismo que nos visita. Hoy Terra Mítica es una empresa privada gracias al modo en que la sociedad valenciana ha recogido la idea y la ha hecho suya".

La "sociedad valenciana" permet aquestes coses? Rotundament, si. Les contínues i contundents majories absolutes de qui governa la Generalitat així ho avala. Permeteu-me, si us plau, dimitir personalment "d'aquesta" societat. Per dignitat.

Lluís Ronda(Dénia)
Miércoles, 14 Marzo, 2012   Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
EX-AMICS DE L'IVAM

Buscar Google
Búsqueda

InterACCIONES (post) ELECTORALES


Sobre las relaciones del arte con los mecanismos de participación política, no sólo electoral

Ara TV


e-valencia TVDestrucción a toda costa
Informe anual de Greenpeace que analiza el estado del litoral Entre el lamento general y la falta de acción política para protegerlo, el litoral se nos sigue escapando entre las manos. Descargar PDF
Nuevo informe 2007

Relacionado

La noticia más leída en relación al tema General:
LA RIBERA EN BICI

Llenguatge
Idioma preferido:


Revista Mono


Mono Special Edition: e-valencia. Stuttgart. On Difference #1

Mono Blog


Tribuna blogs

*

*

*

AVUI

Bienal de Valencia
»»Bienal de Valencia_Participa««

»»Bienal de Valencia_Noticias««

»»Bienal de Valencia_Info««

Categorías

Ciutadans
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!