19 Jun, 2019 - 10:12
Menú

Comentarios

Va dir ...

--

Online?
Actualmente hay 328 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-barcelona.org
Mascarell: "Montoro debe entender que no es malo destinar dinero a la Cultura"

Un plenario unipersonal

Manifiesto de los trabajadores del MACBA

El Macba despide a nueve trabajadores, el 10% de su plantilla

NUEVO PLAN DE MASCARELL

e-norte

e-sevilla.org

Categoría:

Los artículos publicados en esta categoría son los siguientes.

<   12345678   >


  : 2058 lecturas 
General

Podríem dir que política és l’art de gestionar, a través de principis humans en continua evolució, la vida pública en mires a eixe bé comú que aspira a la plenitud de la vida humana. Però, per entendre el significat de plenitud, abans hem de ser conscients d’un fet: tot allò existent depèn necessàriament de la seua relació amb la diversitat. Aquesta relació dona nom als ecosistemes i aquestos depenen de llur equilibri... Aconseguir un equilibri global entre ciutats, societats i natura, és gaudir d’un món amb plenitud. Però, què lluny hi som! La primera convicció, primordial regla, que un polític deu tenir clar, és que ell mateix és ciutat, és societat, és món i és univers (sense ser egoista), forma part d’un tot relacionat i divers; condemne, doncs, eixe individualisme tan ferotge que pateix aquesta societat, el qual, traslladat a l’àmbit polític, trenca qualsevol intent d’aprofundir amb eficàcia en els problemes socials. 

Lluís Ronda (Dénia)


 
Lunes, 28 Enero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   14 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1158 lecturas 
General

LLuís Ronda

Hola a tots i a totes, sóc Enyorant I. Vaig néixer a València el juliol de l'any 1961, sóc el major de cinc germans. Puc dir-vos que he tingut una infantesa feliç derivada de la relació familiar, doncs, els meus pares, malgrat les diverses etapes de difícil situació econòmica, sempre han tingut cura del benestar familiar a través de la bona convivència, establint llaços d'afecte, de col.laboració i comunicació que han fet sentir-nos animosos, segurs i feliços. Així doncs, l'educació que he rebut dels meus pares, m'han fet conformar unes conviccions que avui em servixen per conduir-me vers uns valors socials i unes normes de vida que aporten, no tan sols el meu benestar, sinó el de totes les persones, perquè, la meua manera de viure confortablement ha de poder conciliar-se amb la manera de viure confortablement dels meus conciutadans.


 
Jueves, 24 Enero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   5 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 2349 lecturas 
GeneralBona nit, companys i companyes: Començaré el meu discurs amb unes paraules d’un pensador, d’un home autodidacta que amb la seua herència intel•lectual forjà el perenne pilar de la ideologia política. Ell va dir: “per molt que valguen les idees, no podran prosperar en el grau que deurien si els seus sostenidors i, principalment aquells que ocupen les primeres files, no són integres, seriosos i moralistes. No sols fan adeptes els partits amb les seues doctrines, sinó amb els bons exemples i la recta conducta dels seus homes i dones”. Sense integritat de caràcter individual no pot haver-hi ni força real, ni solidesa ni cohesió.
 
Lunes, 21 Enero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   65 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1336 lecturas 
General

LLuis Ronda 

Ah, ciutadans de la Diana efesia! Sembla que els Déus hagen deixat desemparada la nostra ciutat! Els traïdors polítics campen immunes enganyant la justícia! Què desgràcia és veure’ns traïts per aquells que deurien defensar-nos! Oh, metamòrfic Zeus apleganúvols! Hi ha qui s’atreveix a provocar-te, a desafiar-te, a Tu, Oh, Déu del cel i de la terra: llança’ls el llamp, el raig i el tro ensems que els obris les portes de l’Hades. Allà, Oh, Hermes, Déu de les tenebres! Que cremen eternament amb tota la maldat que els és innata!

Heu vist mai, ciutadans, eixos ocells que porten al seu buc el trosset de pa que solten quan arriben a llurs nius per donar-lo a les seues cries? Així també, eixos polítics pocavergonyes, llancen les paraules des de les seues enverinades boques en nom del sofisme i de la demagògia persuasiva!


 
Jueves, 17 Enero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   4 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1036 lecturas 
GeneralNosaltres, exposats a allò fortuït, imprevist, inesperat, impensat, ens creguem, tanmateix, segurs davant la vida no sols a través de les nostres creences, sinó també de les nostres previsions vingudes d'una raó que, amb atreviment, molts estimen infal•lible. Ingenus! Quantes vegades hem hagut de començar de nou! Quants camins encetats! El futur? Quina rialla! Què és el futur? Veritablement, tenim la capacitat de confirmar que allò que ha de vindre serà fructuós? Durant milers d'anys hem esperat un futur millor i mai no ha arribat! Potser de tant parlar, treballar i planificar en nom del futur ens estiguem oblidant del present... Com podem pretendre un bon esdevenir si som incapaços d'adonar-nos que sols el present és la realitat del futur, de l'esperança?.  Lluís Ronda (Dénia)
 
Martes, 08 Enero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1077 lecturas 
General


Lluís Ronda (Dénia)

Davant l'acte, la manifestació convocada pels bisbes en “defensa” de la família i després d'assabentar-me del que allí es va di en boca d'aquestos, em varen vindre al cap aquells versos d'Horaci els quals lloaven i donaven suport a l'empresa encetada per l'Emperador August d'adreçar els vells costums i tradicions corromputs pels vicis contemporànis i que resen així: “Edats fecundes en crims desacreditaren primer el matrimoni, el llinatge i les famílies”.
Però, després de gairebé 2000 anys, no podem pretendre que els valors d'aquesta unitat social (la família) que la vincula a llur sistema, es vullguen mantenir obstinadament estàtics per part d'estaments polítics o eclesiàstics. Afortunadament i gràcies a una política equànime i humana, avui, en aquest País, homes, dones, pares, mares, iaios i xiquets gaudim d'uns drets “imaginaris” tan sols fa uns quants anys enrere. I aquestes noves “raons” que la societat pense que percep gratament, provenen de la dinàmica d'un progrés que busca la plenitud de la vida humana, un xicotet pas cap a la seua infinita superació.


 
Miércoles, 02 Enero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1142 lecturas 
General

Si reflexionem, resulta que els homes som els únics éssers al món que no tenim hàbitat propi, no així els animals i vegetals que viuen en llocs determinats del planeta i tenen tot allò que necessiten per a subsistir. Quina paradoxa!, doncs potser la Terra no haja estat predestinada pels humans, potser siga, en rigor, inhabitable per a l'home.

Evidentment, açò no és així, l'home "modern" viu allà on es proposa, a qualsevol lloc del planeta, això si, modificant tècnicament el medi per adaptar-se a ell. L'home no està vinculat a un espai determinat perquè aquest no ha sigut creat per a ell, tanmateix, està condemnat a tenir un espai heterogeni respecte de tots ells. Ara be, parlant de condemna, pobra natura!, perquè son tants els espais modificats "tècnicament", que esdevenen territoris "usurpats" a tots els éssers vius que per dret de "vida" els corresponen a ells.

Lluís Ronda (Dénia)


 
Domingo, 23 Diciembre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   5 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1269 lecturas 
General

No solament de pa viu l'home…, i no solament del taulell deu viure la política!

Lluís Ronda (Dénia)


Imperi Romà, Cristianisme, Renaixement, Il.lustració…Avui, el món viu l'època econòmica per excel.lència. El diner ho pot tot, ho compra tot, ho aconseguix tot, ho determina tot (abans també, però no tenia la tecnologia d'aliat, no existia aquesta tecnocràcia que gestiona sense pausa ni límits l’exahuriment dels recursos naturals). És tan poderós que subordina les nacions, els estats, no hi ha res més per dalt d'aquest imperi econòmic. Els grans homes d'empresa que mouen multinacionals i bancs, en son els amos. Així doncs, com tot seguix un ordre establert per les diferents circumstàncies socioeconòmiques que es donen en cada època (el sistema), i resulta que aquesta que ens ha tocat viure és l'abans esmentada, “nuestros políticos valencianos” (que parlen un castellà tecnocràtic preciós) en són també fidel exemple d'aquest ordre.


 
Jueves, 20 Diciembre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   12 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1184 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Què hi ha de pitjor que un enemic? Potser un antic amic mullat d'enveja, eixe tipus de desig bandit que, alimentat per una forta i malvada imaginació, genera l'esdeveniment venjatiu portat per l'odi i la desraó. L'ego de les persones és determinat per l'educació no tan sols, diguem-ne, “erudita”, sinó sobretot per aquella que pertany a l'ésser en si, a eixe principi ontològic pel qual no solament el cos és naturalesa i és aquesta específica de cadascú, sinó que l'esperit també ho és per la seua relació transcendental al cos. És aquí on viu allarat el “patró” de la nostra conducta.

Tanmateix, sempre hi ha qui creu que el diner ho compra tot, fins la mateixa dignitat política aliena en nom dels seus particulars interessos. Aquesta gent, proveïda de cert poder, quan, per mèrits propis no arriben a aconseguir els seus propòsits, les seues aspiracions polítiques, enginyen vils artificis que, com a bomba de rellotgeria, fan esclatar en el moment més escaient per a, més tard i mitjançant negociades vies mediàtiques, responsabilitzar maliciosament a aquell o aquella “rival” responsable de “furtar-li” (segons decreten les lleis de la seua imaginació) els seus afanys, i que cal destruir. És pervers, repugnant.


 
Miércoles, 12 Diciembre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   4 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : BENVINGUT NADAL 934 lecturas 
General

Carrers il.luminats, arbres adornats, botigues decorades, torrons, pastissos, caves, saraus, sopades, dies de mal de panxa, regals a desdir, vacances aqui i allà: tota aquesta marxa s'aveïna d'aquí a uns quants dies. Allà aniran tots amb xiulets, tamborets, disfresses del Noël, barrets i serpentines, com a fidels “borregos” menats per la nostra societat de consum. Tot puja de preu, tot val doble, la gent s'amuntega per comprar: pernils, gambes, galls dindi, marisc... Es tira el “burro per la finestra”.

Lluís Ronda (Dénia)


 
Lunes, 10 Diciembre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'BENVINGUT NADAL'   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : NOSOTROS, LOS APOSTROFADOS 956 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia).

"El éxito de la demagogia es efímero si tras él se halla una sociedad culta”…, meditabundo, reflexivo, me decía para sí. Pero, ¿Cómo podría arremeter contra esta sociedad de la cual formo parte?..., ¡cualquiera persona no puede acceder a la tarea de pedagogo social!. La verdadera democracia no contempla la presunta honestidad, sino la honestidad probada: ¡Cuánto líder corrupto es, si cabe, más líder por tal condición!. La igualdad existe en el género, no en el carácter ni la virtud; estamos obligados a ser consecuentes consigo mismo para poder reconocer nuestras limitaciones, y a ser justos para con quienes poseen el conocimiento y la capacidad de resolución sobre cualquier materia desde su sencillez y su modestia, dádivas de sabiduría: “sólo sé que no sé nada”, decía aquel sabio.


 
Viernes, 23 Noviembre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'NOSOTROS, LOS APOSTROFADOS'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : ESTIMAT BENET XVI... 1027 lecturas 
General

Les persones som intel.ligents per poder comprendre certes conductes davant la vida, les nostres ments resten obertes per reflexionar, raonar i discernir entre allò veritablement pur i vertader de la vida i alhora també allò hipòcrita i fals que és posat a la venda dia rere dia davant els nostres nassos.

Tant fa que siguem ateus, o que resem en cristià, en musulmà, en jueu o hebreu, en indi o tibetà..., l'important és eixir avant donant-se al proïsme, als altres, acompanyats d'estima cap a tot allò que ens envolta i viu amb nosaltres. Tot el demés són causes alienes al bon natural de cadascú. Sols podrem (nosaltres) ser veritablement feliços si abans els demés ho son.

Lluís Ronda (Dénia)


 
Jueves, 08 Noviembre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'ESTIMAT BENET XVI...'   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1092 lecturas 
General

Lluis Ronda (Denia)

Si analitzem detinguda i profundament tot allò que en aquestos moments està esdevenint al nostre bigarrat món i aquest examen l'observa una consciència humana mitjanament culta i respectuosa, hauríem de ser subjectius i dir: quina merda!, i en aquest precís moment semblar-nos a l'individu més dissolut sense importar-nos per a res ésser víctimes de la ignomínia..., i què ens pot importar ja?.

Després de l'arribada de G. Bush, EUA va incrementar la despessa armamentística, invertint la tendència a la baixa que fins els atemptats de l'11 S. es donava. Així, avui, els americans encapçalen aquesta despesa a nivell mundial, seguit d'Europa i, per a més dinamisme comercial, l'afegit de nous països productors d'eines de mort com Brasil, Argentina, Israel, Sud Àfrica i alguns més. Mentrestant, països com Iran o Corea del Nord es volen incorporar al “club d’atac nuclear”, o siga, estar d’entre els 9 ó 10 d'ells que “haurien reconegut” la possessió d'aquest armament, el qual els dota de “poder d'intimidació” o, més be, “d'hipocresia pacifista”.


 
Jueves, 25 Octubre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : EL BANQUET DELS MISERABLES 985 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Mireu quant d'home perdut dintre la seua pròpia casa!. Captives veus assenyades ofegant-se dintre cambres cuirassades de distingits usurers els voldrien guiar. En son conscients i fan el que poden: criden pel badall d'una fosca finestra fent volar la solitud de la paraula en el no res..., per això s'ofeguen!.Si, un gran i punxent soroll ompli l'espai d'aquell menjador amenitzant l'àpat dels farts: mireu i escolteu com rosseguen paradigmàticament el millor i més fresc dels seus dominis!. La seua avidesa i afanosia exhauereix la font sagrada de la vida quan, al reclam d'aquesta cridòria famèlica, van arribant més i més comensals al festí dels seus productes nit i dia, hora rere hora en un continu i anunciat progrés fins que senten la necessitat imperiosa d'anar a descarregar els seus ventres de tant plaent i delitosa porqueria. Així, la casa resta envaida d'excusats que excusen la merda que no sotraguen: és aquest el darrer plat de postre estèril que oferixen els malparits!. Cagats i amb mal de panxa van tots, doncs, sense remei..., per cretins!.


 
Martes, 23 Octubre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'EL BANQUET DELS MISERABLES'   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : ESTIMAT SR. RAMBLA... 1056 lecturas 
Llengua

Lluís Ronda (Dénia)

 Després d'assabentar-me de la seua darrera resposta "consellera" a les preguntes de l'oposició respecte dels repetidors de TV3, i considerant (per tradició) la poca estima que li mereix a vosté la nostra llengua (valencià o català, doncs ben be sap que les dues accepcions son correctes filològicament), considerant també que un servidor no te cap problema per expressar-se en castellà, pregue no abandone aquest article perquè immediatament vaig a escriure amb la llengua de Cervantes per tal que vosté es senta còmode (com si estiguera en sa casa) en la lectura.

Según Su Señoría, como Vd. afirmó, yo mismo entraría en el perfil de "trastornado" por ver TV3 o escribir y hablar afirmando hacerlo indiferentemente en catalán o valenciano, por supuesto defendiendo algo tan obvio como la "unidad de la lengua". Y es esta sentencia suya la que me empuja a dudar sobre si Su Señoría, que tiene a bien ejercer de "conseller" en una institución histórica como la Generalitat, entiende realmente la finalidad de su función social, porque, en estos momentos me siento culturalmente humillado y despreciado por Vd., o sea, muy a mi pesar, mi por mi propio representante político.


 
Jueves, 18 Octubre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'ESTIMAT SR. RAMBLA...'   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : ELS PAPERS DE SALAMANCA, TOTS, PER FAVOR! 2235 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

El 26 d'Abril de 1938, el ministre de Gobernació del General Franco, Serrano Súñer, signava la creació de la DERD (Delegación del Estado para la Recuperación de Documentos). Aquest organisme acomplia la tasca exclusiva de requisar tota la documentació d'òrgans republicans, partits, sindicats i tota mena d'entitats “desafectas al Movimiento Nacional”, el qual escorcoll i requisa serviria per a subministrar informació referent a l'actuació dels enemics del Règim. Entre aquelles institucions a què s'adreçava llur confiscació destacaríem: afers militars; política interior (policia i ordre, evacuats, assistència social); intervenció estrangera (refugiats, ajuda material, personal i moral, propaganda, correspondència); cultura i propaganda (instrucció pública, esport, conferències i actes); justícia (tribunals populars, llibres de comptabilitat i d'actes); partits polítics del País Basc, Catalunya, Galícia, País Valencià i centres de les institucions de les nacionalitats, universitats...; economia (requises, hisenda, proveïments); organitzacions sindicals (UGT, CNT, AIT, SOV); lligues antifeixistes, organitzacions feministes, ateneus culturals...etc. A banda d'aquestes actuacions, s'encarregaren també de la “depuración” de totes les biblioteques públiques, institucions culturals, fons editorials i llibreries.


 
Miércoles, 10 Octubre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'ELS PAPERS DE SALAMANCA, TOTS, PER FAVOR!'   3 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : DE LES BANDERES I ELS HIMNES 1106 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

"Cosa santa es mi bandera, que es la bandera de España, y por defenderla diera, con tesón y con gran saña, la vida que Dios me diera y la sangre de mi entraña, sin que jamás consintiera la ultrajara mano extraña".

Aquesta era una poesia que abundava llavors en els llibres de text de E.G.B. del règim franquista (salvaguarda encara vigent en molts països i credo de certes persones). Puc arribar a entendre el respecte que aleshores es rendia a la bandera, entenc també el respecte que a hores d'ara continua rebent, però, a mi, degut a les meues fortes conviccions, no m'enlaira l'ànima ni m'entusiasma el sentiment posar l'ull a tal bandera o parar l'orella a quelcom himne, i soc hoste d'un trist sentiment que m'invadix al vorer les reverències i els honors desmesurats que se li fan a eixes teles de colors, cerimònies que em semblen tan absurdes com els himnes plens de patriotisme que semblen insuflar "honor i glòria" als cors dels presents.


 
Viernes, 05 Octubre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'DE LES BANDERES I ELS HIMNES'   3 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1156 lecturas 
Llengua

Lluís Ronda (Dénia)

Soc d'un País renunciat a ésser-ho, soc d'una terra estimada corrompuda pel formigó, soc d'una llengua condemnada al son, visc empresonat amb el somni de la meua cultura quan em lleve del llit cada dia i em pose a caminar portat pels meus atributs d'estima i sentiment heretats.

Ells, eixa gent efervescent i irada del “coño” i la “unidad”, eixos estrategues de la política centralista i uniforme que al.ludeixen, davant els drets de les nacions, de les cultures, al “comodí” d'una Constitució vinguda de conseqüents circumstàncies d'un passat beneït “por la gracia de Dios”, tan anacrònica com la figura d'un rei el qual ningú a elegit, eixa gent, dic, m'acusa de separatista, de traïdor a la pàtria i d'insolidari en un món ple de nacions i pàtries, en un món on la diversitat és causa de la seua bellesa i harmonia…, però, ells no són d'aquest món!, s'autoproclamen pulcres i immaculats hereus d'un imperial destí que defensen vituperant llengües i cultures minoritàries que no toleren de cap manera, i s'aferren a l'autoritat de l'estat per decidir sobre la sobirania d'altres pobles amb veu pròpia que no tenen cabuda ni tan sols a les golfes dels seus particulars habitacles legislatius.


 
Jueves, 04 Octubre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : LA PUGNA PARTIDISTA 846 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Entre la ciutat i els polítics hi ha les iniciatives, els problemes i els reptes. La posada en marxa, la reparació o la solució de tots ells, inqüestionablement, passa per la “força” d'una sola paraula: la raó.
“No hi ha cap problema que puga suportar el pes de la raó”, i d'això, malgrat governs incompetents, el temps sempre s'encarrega de portar-ho a terme (malauradament).
Així, “l'arrecerar en el temps” (treball de l'oposició?) alguns projectes importants o retirar-los una vegada iniciats quan hi ha un canvi de govern per no pertànyer “l'obra” al propi partit polític que s'estrena, és la funció teatral que l'escenari polític oferix últimament als seus “espectadors” (justa paraula). Resulta que, avui més que mai, flors i medalles prevalen a sobre les prioritats ciutadanes. La competitivitat per la imposició de la “corona de llorer” també arriba a l'àmbit polític, inclús entre membres d'un mateix partit!.


 
Miércoles, 26 Septiembre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'LA PUGNA PARTIDISTA'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : DEL NACIONALISME 1000 lecturas 
Llengua

Lluis Ronda (Denia)

Hi ha una antiga sentència grega que diu: “els homes s'anguniegen per les opinions que tenen de les coses, no per les coses mateixes”.

Les opinions naixen amb el coneixement propi de l'individu, les quals, restaran més o menys influenciades pels corrents d'opinió publica que generen els mitjans de comunicació i la propaganda política. Així, un tècnic, un doctor en qualsevol matèria, un ideòleg de prestigi, en són gent capacitada per intentar “guiar” l'enteniment i la comprensió de les persones vers la matèria tractada, generant, evidentment, llur opinió (que quan aconseguix ésser majoritària, té molt de poder), la qual serà socialment acceptada quan els arguments que s'oferixen són aprovats pel judici individual de la raó. Però, què passa quan eixos mateixos “ponents” estan polititzats?, doncs que una mateixa qüestió pot ser compresa de distinta forma per part de porcions de societat afins a unes o altres autoritats ideològiques. Les "raonables matisacions partidistes" en són allò que, molt sovint, canvien el sentit i la finalitat per naturalesa inherents en certs assumptes de la vida. I aquí rauxa un xic de perversitat.


 
Sábado, 15 Septiembre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'DEL NACIONALISME'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1174 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

¿Qué pretende el desdichado?,
ese genio de discurso ajado,
más necio y gárrulo de verborrea
que fino y educado en su tarea.


 
Miércoles, 05 Septiembre, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   6 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : ELS AMOS 971 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

"Ells" sols entenen d'economia, de competitivitat, de comerç sense fronteres, de consumisme sense límits, de guerres en nom de la guerra, de victòries en nom..., de la victòria. Entenen d'armament, de tecnologia pecuniària, de terrorisme d'estat i de l'altre. Però, sobretot entenen de mitjans de comunicació i control de masses.

És d'aquesta manera que s'estructura el podrit sistema polític que impera al món: "ells" tenen "poder real", manen de la societat, i aquell que vol ocupar-ne una posició que li atribueixca autoritat per prendre decisions, es presenta davant d'aquestos i els diu: "jo puc servir els vostres interessos", aleshores formarà part d'aquesta "privilegiada elit d'especialistes en mundanals assumptes". Per a tots "ells", la societat no és més que un ramat confús que cal saber portar, domar, abans que comencen a associar-se i pensar: cal saber menar-los per mantenir aquest estat de desgavell, de desconcert, i així guanyar-se el pretext pel qual aquesta confusió siga causa que les "masses" no entenguen ni comprenguen allò anomenat "interessos comuns", sols "ells" poden crear "consens" (sempre al seu favor) perquè en són els "experts". Els demés restem "d'espectadors". Cal, doncs, dividir les escoles, les religions, les cultures, els mitjans de comunicació, les ideologies..., cal controlar la propaganda i..., cal crear un monstre apocalíptic, un Leviatan que atemoritze la gent (primer ha sigut l'URSS, després Sadam i ara no sabem a qui li tocarà).


 
Jueves, 30 Agosto, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'ELS AMOS'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : UN CANT A L'ESTIMA 1050 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Vine amb mi, estimada…, vaig amb Tu, que Tu i jo sabem de la bellesa que s'amaga darrere la sensibilitat. Anirem, lluny d'aquesta podridura, cap a eixe petit Univers que fluix dintre nosaltres. I t'ho dic de debò: hi ha un sentiment que no puc amarrar, que no puc subjectar perquè es veu atret ineluctablement per la subtilitat d'allò perfecte, d'allò pur… I em deixe portar per la transparència d'uns ulls verds d'esperança que deixen vorer, sentir, allà a les profunditats d’aquell Esperit Suprem de la Vida, la llum inefablement enlluernadora d'una Joia invisible: virtuts d'una bondat apassionadament lliurada a tot.

En aquell Incommensurable indret escolte, en forma de bes diari, eixe Cant de lloança a l'existència.

Mentre, a fora, aquells indesitjables pretendents, creuen descobrir l’estima a través de regals, de presents; creuen obrar la bellesa modelant la seua fesomia amb les mans d’uns afanys i desitjos que no son més que mesquinesa i egoisme. Inclús l'adoren, idolatren la seua imatge sense adonar-se'n d'una Sublim essència interior ignorada pel menyspreu i la incúria constants.


 
Jueves, 16 Agosto, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'UN CANT A L'ESTIMA'   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 904 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

M’agradaria transmetre una sensació, un convenciment, una certesa que es fa palesa dia rere dia a la nostra societat: la política ha perdut el seu projecte humà. I no és minsa cosa.

“Politikós” és la persona, el ciutadà, d'ahí que l'home siga un animal polític relacionat amb la seua ciutat. Però, també el ciutadà és ciutat, així, aconseguir el bé comú de la polis depén d'eixa harmonia que deu condicionar la relació existent entre governants, governats i natura. Harmonia vol dir pau o voluntat de relacionar-se amb absència de malícia, equanimitat, seny, intel.ligència, serenitat, comprensió, justícia..., l'harmonia implica el desplegament dinàmic de les virtuts humanes i, et aquí l'axioma: l'activitat política és un acte plenament humà que vol aconseguir la plenitud de la vida humana. Però ara baixem a la terra.

Qualsevol persona que, amb un poc de sentit comú, observe el “panorama” sociopolític i mediambiental nacional i mundial, per molt educada que siga, en un moment donat pot oblidar-se de la moderació i dir: quina classe de “malparits” governa el món?.


 
Martes, 14 Agosto, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : QUINA FARTERA! 1060 lecturas 
Cultura/GVALlegides i digerides les darreres declaracions de “Coalición Valenciana” respecte del festival “Rock a la Mar” a Dénia publicades al diari Levante i, al no trobar en elles cap xicotet albir de critica constructiva que aporte coherència i respecte entre cultures sinó tot el contrari, o siga, cabassades d'insolència, inferisc que aquestos senyors deuen seguir encadenats en aquella tètrica caverna de Plató, doncs, pareix ser que sols es deixen portar pel dictat d'unes ombres que, mercé d'un “imperial” foc, es projecten a sobre la paret de la seua pròpia realitat, que no és altra que la que es troba enfront d'ells, de sort que relata les idees i els fets d'aquella pel·lícula particular que consideren unívoca i inqüestionable.

A aquestos senyors sel's podria alliberar del seu captiveri facilitant-los ulleres (de sol) graduades i invitant-los a eixir al món exterior, lumínic, real, cognitiu, heterogeni, plural, divers, on les persones sensates reflexionen sobre el be i el mal, sobre les actuacions virtuoses i aquelles que són vituperables, sobre la vertadera educació o la insofrible ximpleria.
 
Lunes, 30 Julio, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'QUINA FARTERA!'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

<   12345678   >

EX-AMICS DE L'IVAM

Buscar Google
Búsqueda

InterACCIONES (post) ELECTORALES


Sobre las relaciones del arte con los mecanismos de participación política, no sólo electoral

Ara TV


e-valencia TVDestrucción a toda costa
Informe anual de Greenpeace que analiza el estado del litoral Entre el lamento general y la falta de acción política para protegerlo, el litoral se nos sigue escapando entre las manos. Descargar PDF
Nuevo informe 2007

Llenguatge
Idioma preferido:


Revista Mono


Mono Special Edition: e-valencia. Stuttgart. On Difference #1

Mono Blog


Tribuna blogs

*

*

*

AVUI

Bienal de Valencia
»»Bienal de Valencia_Participa««

»»Bienal de Valencia_Noticias««

»»Bienal de Valencia_Info««

Categorías

Ciutadans
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!