19 Jun, 2019 - 10:39
Menú

Comentarios

Va dir ...

-- Francisco Camps 21 Dic 2003

Online?
Actualmente hay 336 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-barcelona.org
Mascarell: "Montoro debe entender que no es malo destinar dinero a la Cultura"

Un plenario unipersonal

Manifiesto de los trabajadores del MACBA

El Macba despide a nueve trabajadores, el 10% de su plantilla

NUEVO PLAN DE MASCARELL

e-norte

e-sevilla.org

Categoría:

Los artículos publicados en esta categoría son los siguientes.

<   12345678   >


  : POBRES MORTALS! 974 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Aquell dia observava l'ocàs, un altre més que passava: el mateix sol, la mateixa muntanya, el mateix relleu, el mateix cel, però, els núvols (missatgers d'amor, com diu el poeta), no eren pas els mateixos (mai ho són), passaven ràpids i versàtils com passem nosaltres... Blancs, negrencs, opacs, esplendorosos, esmorteïts, junts, separats..., acomplixen la seua missió i a la fi, desapareixen.

Els humans ens passem la vida aferrats a creençes que també son efímeres, tot allò que ve d'antic es torna va, frívol, caduc..., les cultures, els costums, les religions, allò que abans era sagrat avui és res, tot és diferent, som hereus del siment d'Heràclit: tot fluïx, tot canvia, tot passa, Panta Rei..., però el bé perdura!.


 
Viernes, 20 Julio, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'POBRES MORTALS!'   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 895 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Què voleu que us diga?, no pot ser!..., mira que li ho dic al meu amic l'Ignasiet, que ara va i es fa polític: no discutisques mai amb un taboll, que t'irritaràs, collons!. No veus que no tan sols t'enfrontaràs amb la seua incapacitat intel·lectual, sinó que, a més a més, també amb la seua baixúrria?. No veus que aquesta classe de gent no posseeix els coneixements necessaris per poder comprendre i sospesar arguments intelligents?..., i tu, res de res, ni puto cas... A perseverar!. Doncs, au!, ahí tens el resultat: has fet popular al bròfec!. Quan t'ensenyaràs que la gran massa pública sempre fa cas al frenètic vehement?. Mira, aquest món en el que t'has clavat està ple de soques, no te n'adones que en tens molts al teu costat?. Perquè soca, Ignasiet, és aquell que, portat per una ment vulgar, és incapaç de reconèixer les seues pròpies limitacions intellectuals i, tanmateix, s'atreveix a competir amb l'individu excellent en cada gènere, i passa que com aquestos (els soques), per si sols, no serien capaços ni d'entendre un discurs del "Mortadelo", fan fòrum per així poder dir tots junts allò que deia Helveci: "si algú sobresurt entre nosaltres, que se'n vaja a sobresortir a un altre lloc". És per aquesta raó que aquestos es passen les nits barallant-se amb Morfeu cavillant com aconseguir foragitar de les seues files als íntegres com tu, Ignasiet. Perquè, sense dubte que sempre hi ha de persones intellectualment preparades, honestes, nobles i honrades, però, clar!, a eixos cràpules atrevits els tortura vore dignes aptituds en aquelles, envejant-les fins el punt de voler-les fer desaparèixer del lloc que sustenten, doncs no suporten l'èxit de les seues gestions, encara que aquestes repercutisquen en el be comú de la societat..., inclosos ells mateixos!, no te n'adones, Ignasiet?.


 
Lunes, 16 Julio, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : UNA ILLA ANOMENADA PSPV 1263 lecturas 
Llengua

 LLUÍS RONDA (Dénia)

Quan una persona (sensata) decidix col.laborar en un projecte polític, be des de la seua afiliació a un partit, be des de la seua opció més dinàmica com és la d'intentar ser representant públic de la particular confessió o, simplement, perquè combregues, simpatitzes, amb els seus ideals, sempre predomina un desig, un objectiu: el progrés humà, que teòricament deu aportar-nos benestar i qualitat de vida, claus de la felicitat.

En el moment que jo em compromet a defensar unes idees socialistes amb les quals coincidisc (els principis, per a mi, són eterns i inextricables, per això aquestes paraules de Pablo Iglesias les tinc sempre presents: "per molt que valguen les idees, no podran prosperar en el grau que deurien si els seus sostenidors i, principalment aquells que ocupen les primeres files, no són integres, seriosos i moralistes.


 
Martes, 10 Julio, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'UNA ILLA ANOMENADA PSPV'   2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1145 lecturas 
educació

Lluís Ronda (Dénia)

Estimat Déu, o Consciència Universal o qui sigues: en aquest desgavellat planeta que m'ha tocat viure i, més particularment, en aquestes terres valencianes on m'ha lliurat el destí, hi han uns quants individus convençuts que et representen, que diuen dir la teua paraula i fer la teua voluntat. Aquestos significats mortals, últimament sembla que patisquen grans tribulacions (almenys açò ens tramet contínuament amb els seus "sonats" sermons un dels seus caps) a causa d'un govern que, éssent Constitucional i democràtic, no arriben a agafar-li el fil, el sentit, a la seua "paràbola" de respecte a la diversitat.

I és que, eixe fil o, millor dit, eixa corda, resulta que ja no és ni monocolor, ni homogènia. No és aquella que amarrava l'Església Catòlica com a un poder d'aquell Estat confessional, ni tampoc la que unia el "yugo de Dios y la patria para orar y para arar". Contra aquestes consideracions, el mateix Castelar va dir (1869): "L'estat no té religió, no la pot tenir, no la deu tenir. L'estat no combrega, l'estat no confessa, l'estat no mor". I com, efectivament, l'estat no mor sinó que progressa cultural i socialment, aquest se n'ha adonat que l'educació moral i religiosa de xiquets i adolescents no pot impartir-se des de la influència i les normes d'una confessió determinada de vell arrel, sinó que és menester, en tant es mantinga la seua naturalesa dúctil o susceptible de ser modelada, fer-los partícips en el coneixement de les religions més importants del món, perquè, si Déu sols hi ha un, de justícia és que quan siguen adults l'ubiquen (a partir de la pròpia reflexió i conclusió vingudes d'un ric i divers argumentari), on la pròpia consciència els dicte.


 
Jueves, 28 Junio, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : ELS IDIOTES 1055 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Mireu com van eixos ignorants amunt i avall, desesperats, estressats, aclaparats, emprenyats i cabrejats…i tot ho fan per nosaltres, doncs, al fi i a la cap som nosaltres qui els oferim la possibilitat que puguen ser feliços…què collons!. Però, el que més m'agrada és dirigir tota aquesta munió, tota aquesta circul.lació humana plena de direccions i destins que, infeliços!, no porten a cap lloc sinó als peatges pecuniaris d'arribada al paradís d'una felicitat imposada per mi…baix aquest enginy són enganyats els seus sentits…infeliços! Sí, mireu-los com s'apunten a manifestacions contra les guerres, contra el canvi climàtic, contra la pobresa i la fam, contra l'explotació dels xiquets, contra la globalització oligàrquica…allà van tots eixordant tot el món amb crits i rebombori, amb pancartes subversives, amb el soroll estrèpit de perols i cassoles... ji!, ji!, resulta que una gran majoria d'ells són els mateixos que han confiat amb mi perquè gestione els seues diners cotitzant en borsa o en plans de pensions i, sabeu què?, doncs amb ells finance empreses d'armament, petrolieres i d'altres èticament sospitoses, inclús cobre comissions pel manteniment de comptes de les diferents ONG amb les quals molta gent sol.lidària col.labora…em beneficie de les catàstrofes!…ji!, ji!, feu més soroll, feu, idiotes!. 


 
Lunes, 18 Junio, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'ELS IDIOTES'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1040 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

 -Buenas, venia a fer “la prova” per a professional de la política.
-Passe vosté. Com li diuen?
-Sóc Jan Estrafolla.
-I, cap on vol tirar: a dreta o esquerra?
-Home, no vull ser pedant, però soc un erudit del pensament “bakuniano”.
-Xè!, l’anarquisme és massa radical per aquesta societat, deixem-ho en l’esquerra moderada, que no es questione la democràcia liberal, val?. I vosté, a què està dispossat?.
-La meua il.lusió és ser Alcalde de la meua ciutat uns quans anys i després anarme’n d’assessor o de diputat sense que ningú em controle fins jubilar-me.
-Molt be, a vore, començen l’anàlisi...detallem el seu trage.
-El trage polític que puc oferir és el seguent: jaqueta socialdemòcrata estampada amb motius de progrés “decimonònic” marca Bernstein. Camisa liberal amb ratlles “igualitàries” i “progressistes” marca Condorcet. Corbata ben al centre, estampada amb “moderats” motius ecologistes, marca Rousseau. Pantalons de talla anglesa, laboristes, amb butxaques econòmiques que recullguen la lliure empresa i l'intervencionisme selectiu de l'Estat, marca Marx&Engels. Sabates negres anarcosindicalistes preparades per a córrer eixos camins de justícia davant l'abús de l'empresari explotador, marca Rocker. Per finalitzar, mitjonets blaus estampats a l'europea amb les estrelletes pertinents, marca Gasset.


 
Martes, 05 Junio, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1399 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Aquesta pregunta me la planteje contínuament després dels resultats electorals que s'han donat. Perquè, amb un PP totalment dividit internament, ple de líders en mans de fiscals imputats per corrupció, amb unes polítiques socials deplorables, unes polítiques urbanístiques despotes amb les seues lleis, devastadores amb el nostre patrimoni natural, destructores d'una economia històrica com l'agricultura, temeràriament explotadores dels nostres recursos naturals, inconseqüents amb la nostra indústria tradicional, aniquiladores de la nostra cultura, de la nostra identitat com a poble, irresponsables i buides d'humanitat (accident del metro)...

Que amb aquestes circumstàncies, el PP hi haja trepitjat a tota l'esquerra valenciana, com a mínim ens impel.lix a l'autocrítica. Què ha passat?. Per què la societat valenciana ha decidit reforçar aquesta dreta més encara? Jo, com a socialista que soc, estic obligat a donar la meua opinió, encertada o no, però necessària en nom del debat i el discerniment.


 
Viernes, 01 Junio, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   21 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : ELS SALUDADORS 1003 lecturas 
General

 Lluís Ronda (Dénia) , 21-05-2007

Ja són aquí altra vegada!. Per cada cantó, en mig d'un carrer, dalt d'un cadafal a la Plaça del poble…oferixen les seues fórmules remeieres, saluden sense parar!. Les ciutats s'omplin, en un obrir i tancar d'ulls, de bruixots, bruixes, encisadors, salmaires, oracionaires, tiradors de cartes, senyadors de mals i fetillers, tots ells, sense dubte, també grans adobadors de paraules. I allà va tot el poble: bobos solemnes, beneitons i ignorants; llestos, espavilats i intel.l ectuals, a escoltar aquestos endevinetes i estel.lers entesos en averanys i pronòstics que, al preu d'un vot, ens canten predicots fil.losòfics determinants del futur de les ciutats i les coses del món. Però, de tots els saludadors, cal destacar el seu gran mestre i Taumaturg Suprem anomenat Sisco Nosferatu que, per Generalitat, sempre va amb trage negre i té el cap ben fresquet (per manca de monyo , clar).


 
Lunes, 21 Mayo, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'ELS SALUDADORS'   4 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : DE LA MAR EL CLAM 837 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

 Quan la tristor m'arribe al meu cor, aniré a tú, mar blava, i faràs que el vent t'inspire paraules de saviesa que només el meu cor entendrà, i jo em deixaré portar per elles potser cap a un món sense temps ni moments on l'harmonia i la pau òmplin aquell espai. Aleshores, raonaré amb humil innocència amb Tú, amic blanc de l'ànima, i m'assabentaré que fa temps m'esperaves, però, jo no podia saber-ho, l'obscuritat anul.lava el meu seny!. Ara que ho sé, lluitaré quan baixe contra ella i, com sabré anar a Tú, et demanaré ajuda: m'arrancaràs estels del firmament que esdevindràs fletxes ardents d'amor i faràs dels núvols carros blancs de combat…i jo muntaré al seu damunt amb les mans alçades cridant a tot arreu: ja soc aquí, obscuritat!, i la foscor eixirà dels seus quarters armada d'odi i maldat, aleshores, l'exèrcit blanc vingut dels segles farà justícia!. I jo també ploraré amb tristesa humana, doncs, no hi havia cap altra alternativa!. I tornaré a Tú quan, a la tardor dels temps, m'examinen d'amor. Allí, en aquell sublim espai de consciència universal, tornaré a Tú per sempre, amic blanc de l'ànima.


 
Sábado, 12 Mayo, 2007
Enviado por Anonymous
  2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : DEMOSTINO: EL DISCURS 1071 lecturas 
Llengua

Valencians i valencianes hereus de l'Europa de la Ilíada i l'Odissea, ínclits ciutadans primats de la vetusta civilització mediterrània: obriu el regal de Zéus apleganúvols, obriu les vostres ments!. Caldrà, certament, que així siga, d'altra manera, continuareu captius de la mentida, de l'engany, i les meues paraules passaràn com passen els núvols ara mateix per dalt dels vostres caps: desapercebuts!. Jo no he vingut avui aquí a parlar-vos en nom de cap Comunitat, jo no he vingut avui aquí per acontentar a una majoria parlant en castellà i pronunciar “gracietes” en valencià, ni a fer amb les paraules el verb agradablement ambigu amb el que us han acostumat els acòlits de Càmpsides, el que ofrena noves glòries.

  Lluís Ronda (Dénia)


 
Miércoles, 09 Mayo, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'DEMOSTINO: EL DISCURS'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 880 lecturas 
GeneralSois la carroña que corrompe el mundo, esa generación de salvajes seudoilustrados que reparten libros repletos de odio y de horror. Quizás mañana sea tarde, pero renacerá aunque nada quede, llegará la vida a través de lo más ínfimo y volverá a su prístina razón de ser. No comprendéis nada, sois peor que las alimañas, vuestro aliento vomita el miasma que impregna lo sagrado ya pagano, lo fértil ya estéril, la inocencia ya delito, la verdad ya falacia, la vida devenida suicidio. Todo lo vago que sale de vuestras opacas mentes lo realizáis porque así creéis estar justificado, en nombre ¿de qué?. Os atrevéis a impetrar a Dios para llevar a cabo vuestros diabólicos actos, ¿cabe más hipocresía, impudicia y nefariedad en el corazón humano?. Ciegos, sordos e inconsecuentes frente la misericordia humana, ¡misántropos despreciables!, ¡no merecéis aquello que no podéis comprender!, ¿o acaso sabéis qué es la vida?, ¿qué es el ser humano?, ¿qué debe hacer?, ¿qué puede hacer?, ¿qué debe esperar?, ¿qué puede esperar?. Sabed pues esto: hombre, ergo fungible. ¡Cuánto camino os queda!.¡Cuánta ignorancia por dirimir!. ¡Asesinos!.
 
Viernes, 27 Abril, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 901 lecturas 
General

 Lluís Ronda (Dénia)

Estimat company: sé que des de l'instant que decidisques entrar al món de la política activa, la responsabilitat et farà obrir les portes de les teues virtuts, esdevingudes en eines que configuren un caràcter i una energia basada en una idea, la idea del bé. La política també és un art, i el seu fi és aconseguir, no el bé propi, sinó el del seu objecte, així doncs, el mateix que el metge procura el bé dels seus pacients, el governant ho farà amb la ciutadania buscant l'ideal de societat. Evidentment açò és una lliçó antiga, però, de vegades, recordar-ho, reforça l'ànim constructiu.


 
Viernes, 13 Abril, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1155 lecturas 
Arquitectura i urbanisme

Lluís Ronda (Dénia)

La paraula cultura, en el seu concepte antic, significa “cultiu de la terra”, i també, per descomptat, “conreu dels coneixements humans”. Per aquesta raó, les ciutats, en són un dels resultats culturals més importants i dinàmics que ha creat l'acció humana. La classe política, sempre s’ha ocupat de la millora en la condició de vida de la ciutadania projectant models de ciutat cada vegada més conseqüents amb el medi, més respectuoses amb la natura, més públiques, dotant-les d'equipament i infraestructures per aconseguir un espai en convivència d'éssers vius baix un equilibrat model d'hàbitat. Aquestes actuacions són les que donen vida, sentit, raó d'ésser a l'urbanisme, en són la seua essència….o eren.

Perquè aquí, al País Valencià, durant els darrers anys, l'activitat urbanística s'ha convertit en una carrera per la competitivitat empresarial, en la captació d'inversions, en estratègia d'economia financera, en marketing, abandonant així els “principis” de l'urbanisme i el seu objectiu amb el mal ús de lleis com la LRAU que, suscitadores de diner ràpid, induïxen moltes vegades a cometre actes corruptes.


 
Martes, 03 Abril, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : PROXENETES DE LA TERRA 1032 lecturas 
Arquitectura i urbanisme

Lluis Ronda

 Disme, bell País Valencià: quí t'ha furtat la llum dels teus ulls?, quí ha gosat profanar el teu territori?, quín bandoler t’ha usurpat l’ànima?. No tens qui et defense d’un sacrilegi que ja no és pecat!. Mals temps pels sentiments d'estima, mals temps pels arrels d'identitat, mals temps pels furs del Regne....ja no hi queden Miquelets!. Sols a la memòria et queda la teva horta, les teues criatures, el teu paisatge, els teus rierols....animal de records (que diu l’Estellés), lent i trist animal, ja no vius, sols recordes. Ja eres més feliç recordant que vivint.


 
Martes, 27 Marzo, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'PROXENETES DE LA TERRA'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1066 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia) 

“Sóc realista, testimoni del meu temps, i per aquesta raó sóc pessimista: el sentit d'allò real hem referma en la convicció que aquest món té difícil solució. Els continus conflictes confirmen la inveterada idea de Plaute: l'home és un llop per l'home”.


La nova trinitat (de santíssima no té res) que encarna l'idealisme universalista nord-americà, ha sorgit d'un muntatge filosòfic a cavall entre el monstre Leviatan de Hobbes (salvaguardador de la pau i llibertat dels seus súbdits) i la darwiniana “supervivència del més apte” o domini del dèbil pel més fort.

I ahí els tenim de cós present: el “tutilimundi” Bush, qual home orquestra, va voltant pel món eixordant-lo amb el soroll de la seua simfonia hegemònica. El “titellaire” Blair, que va menejant els fils del moviment bèl.lic proamericà. Per últim, el “cornamusaire” Aznar, sò greu de tot aquest pseudointel.lectualisme politicoacadèmic martiri de les sales conferència.


 
Miércoles, 21 Marzo, 2007
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1432 lecturas 
General
 
Sábado, 10 Marzo, 2007
Enviado por Anonymous
  5 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1154 lecturas 
General
 
Martes, 06 Marzo, 2007
Enviado por Anonymous
  ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : SONETO DEL BIGOTUDO 754 lecturas 
General
 
Miércoles, 21 Febrero, 2007
Enviado por Anonymous
  ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1063 lecturas 
General
 
Lunes, 19 Febrero, 2007
Enviado por Anonymous
  ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1735 lecturas 
General
 
Domingo, 04 Febrero, 2007
Enviado por Anonymous
  2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1599 lecturas 
General
 
Miércoles, 31 Enero, 2007
Enviado por Anonymous
  ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 968 lecturas 
General
 
Jueves, 25 Enero, 2007
Enviado por Anonymous
  1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : SR. RAJOY.... 929 lecturas 
General
Nota: Liberales, Noche Hache, Rajoy versus Zapatero
Acalorado debate en 59 segundos
ipsoe.tv
Viernes, 19 Enero, 2007
Enviado por Anonymous
  2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 994 lecturas 
General
 
Martes, 02 Enero, 2007
Enviado por Anonymous
  1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : ELS INDESITJABLES 1303 lecturas 
General
 
Viernes, 29 Diciembre, 2006
Enviado por Anonymous
  1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

<   12345678   >

EX-AMICS DE L'IVAM

Buscar Google
Búsqueda

InterACCIONES (post) ELECTORALES


Sobre las relaciones del arte con los mecanismos de participación política, no sólo electoral

Ara TV


e-valencia TVDestrucción a toda costa
Informe anual de Greenpeace que analiza el estado del litoral Entre el lamento general y la falta de acción política para protegerlo, el litoral se nos sigue escapando entre las manos. Descargar PDF
Nuevo informe 2007

Llenguatge
Idioma preferido:


Revista Mono


Mono Special Edition: e-valencia. Stuttgart. On Difference #1

Mono Blog


Tribuna blogs

*

*

*

AVUI

Bienal de Valencia
»»Bienal de Valencia_Participa««

»»Bienal de Valencia_Noticias««

»»Bienal de Valencia_Info««

Categorías

Ciutadans
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!