19 Jun, 2019 - 11:58
Menú

Comentarios

Va dir ...

--

Online?
Actualmente hay 340 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-barcelona.org
Mascarell: "Montoro debe entender que no es malo destinar dinero a la Cultura"

Un plenario unipersonal

Manifiesto de los trabajadores del MACBA

El Macba despide a nueve trabajadores, el 10% de su plantilla

NUEVO PLAN DE MASCARELL

e-norte

e-sevilla.org

Categoría:

Los artículos publicados en esta categoría son los siguientes.

<   12345678   >


  : 1006 lecturas 
General

 Els reglaments no són ètics amb la llei perquè aquesta tampoc ho és amb la justícia. Llei i justícia no es coneixen, per aquesta causa, els justos són desestimats en les institucions que regeixen el sistema socioeconòmic capitalista que pateix la humanitat"

Els pobres, desheretats i espoliats, aquestes persones (mils de milions) víctimes d'un sistema capitalista i democràtic que explota sense escrúpols fins l'últim racó d'un planeta objecte de negoci, es troben amb murs, patrulleres o policies que els impedeix el pas quan intenten sobreviure buscant un món millor. Són tractats com a delinqüents, molts moren en la seua odissea, altres, la majoria, són retornats a la seua misèria.


Tanmateix, pel diner no hi ha fronteres. Les operacions financeres que mal-governen aquest món, aquestes accions borsàries que es compren o es fiquen a la venda a la velocitat d'Internet, fan que l'individu especulador puga tenir tota la seua fortuna a Madrid pel matí i a Nova York per la nit, havent guanyat en aquest interval milers de dòlars.puga tenir tota la seua fortuna a Madrid pel matí i a Nova York per la nit, havent guanyat en aquest interval milers de dòlars.


 
Sábado, 02 Octubre, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1397 lecturas 
Arquitectura i urbanisme

El Poble Nou de Benitatxell havia segut un poble eminentment agrícola fins que, com molts altres, l'arribada del turisme va desplaçar aquestes activitats en favor del taulell i els sectors secundaris i terciaris.
Des dels anys 70 fins avui, entre Plans Parcials i Sòls Rústics d'Interès Comunitari, s'han qualificat gairebé 8 milions de m2, a més, el nou PGOU en tràmit en contempla vora 1 milió més, és la fi de l'agricultura, marginada i condemnada a ser mer testimoni històric d'un cultiu autòcton tradicional tot garantint, en qualitat de "reserva", petites zones com el Tossal Gros (fins ara, zona utilitzada per abocar el fem).

Les Fonts, Calistros, Golden Walley, Pueblo Alcasar, El Madroñal, Valle del Portet, Els Molins, La Lluca, Racó de Nadal, Cumbres del Sol... són el resultat d'un model de gestió especialitzat en un turisme de residència conseqüentment responsable de la degradació del territori.


 
Domingo, 08 Agosto, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1082 lecturas 
General

Sona música harmoniosa entre pins, roques i mar. El passeig de qui estiueja és casualment amenitzat per l'agradable melodia: el "cor de peregrins", de l'òpera Tannhäusser. L'antisemita Wagner, aquell que admirava Hitler, era interpretat gairebé durant tota la dècada dels anys 70 (fins 1979) el dia de S. Jaume, data de l'aniversari de Gerhard Bremer, oficial de la Luftwaffe o aviació de Hitler el qual, a finals dels 50, havia construït un dels primers aparthotels a Les Rotes: els "Bremers Park Bungalows".

Fou en els jardins d'aquesta urbanització amb la mar a tir de pedra, on la Banda de Música de Dénia, el Sr. Bremer, abillat amb el trage de gala de les SS, autoritats i amics, gaudien d'uns pasdobles, l'obligat Wagner, les "nuevas glorias" i l'himne a Dénia, aquest últim posava punt i final a la música i encetava el convit del dinar.


 
Miércoles, 14 Julio, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 894 lecturas 
General

EL FINAL DE UNA ÉPOCA (entrevista)

En Pere Jacint Seny i Trellat, persona de gran calado humano, es licenciado en Ciencias Políticas y en Ciencias Económicas y Empresariales, ha sido eurodiputado vinculado a la política económica de la Unión. Enamorado de la ciudad de Dénia, pasa todo el tiempo que puede en ella, afortunada circunstancia para agradecerle, a priori, su amabilidad por la deferencia en aceptar y responder las preguntas de esta entrevista.

- Buenas tardes, Sr. Seny. Durante estos últimos años ha estado Vd. recorriendo medio mundo, sobretodo visitando pueblos que occidente tilda de "subdesarrollados". ¿Qué impresión o quizás juicio le merece esta experiencia?

- Yo le voy a contestar con palabras. Desgraciadamente, mucha de aquella pobre gente que vive miserablemente le contestaría con lágrimas, toda vez que sus palabras, aunque vivas y sobrecogedoras, arriban inaudibles al oído de nuestra moderna sociedad porque "alguien" así lo establece. De ese "alguien" hablaremos después.


 
Viernes, 25 Junio, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : ET VULL, RITA!! 1067 lecturas 
General

Oh, amor! Què trist i pesarós és viure el desig d'un paladar tot empresonat per les circumstàncies!

Durant molts anys he viscut enamorat d'un alè fresc i ufanós que em fascinava brindant per la llibertat del País Valencià... Tanmateix, de sobte, la vida et presenta una de les seues criatures dolces, absents de cap malícia, folklòricament adobada, i restes embriac i absort quan, empassat per primera vegada, adobes la seua veu fent-la tan suau i delicada que és capaç de llançar a l'espai aquesta regia modulació que deixa commogut el mateix ambient: ¡COMUNIDAD VALENCIANA!


 
Miércoles, 16 Junio, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'ET VULL, RITA!!'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1002 lecturas 
General

El passat maig va concloure la 8ª Conferència de revisió del Tractat de no Proliferació Nuclear (TNP), com sempre, farcit de bones intencions (el mateix que a Copenhaguen respecte del clima): el "compromís" d'accelerar el camí cap el desmantellament complet de tot l'arsenal nuclear. Ara bé, tots sabem que la realitat és una altra.

L'amenaça de les armes de destrucció massiva no ve per part de "suposats" estats "enemics", sinó de l'actitud d'aquells que s'autoproclamen garants de la llibertat, la pau i la democràcia al món. L'invent de les "guerres preventives" i els crims de lesa humanitat són fruits d'una mateixa lacra: el terrorisme.


 
Lunes, 14 Junio, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : TECNOLOGIA I TERROR 1044 lecturas 
General

Aquells xiquets moren ofegats, esgotats, soterrats a les llorques claustrofòbiques del coltan. Turbes famèliques vingudes de fèrtils terres avui contaminades i estèrils pels desastres mediambientals provocats per l'explotació mineral, acudeixen esclaus al reclam de la tecnologia... milers d'ells acaben allí els seus dies.
Dos xiquets moren per cada quilo de mineral, la mà que recull el fruit dels occits en cobra 10 dòlars... demacrada mà que demà ha d'agonitzar sense remei en aquell jorn dels miserables.


 
Jueves, 10 Junio, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'TECNOLOGIA I TERROR'   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1025 lecturas 
General

A Febrer de 2003, Enrique Ortiz (màxim accionista de l'Hèrcules C.F.) presenta, entre altres, la seua proposta d'urbanització del Pla Parcial Rabassa, uns 4 milions de m2 i 15.000 vivendes (parlem d'unes 45.000 persones, equivalent a la població d'Elda), la qual fou adjudicada l'Abril de 2005 amb els vots del PP i del PSPV d'Alacant (amb el vot en contra d'EU, que sempre l'ha considerada insostenible, tot exigint la protecció de l'espai natural de les llacunes de Rabassa).

A l'estiu de 2009, el Consell dona el vist i plau al projecte després de retallar-li 1.500 habitatges, tanmateix, a finals d'aquest mateix any, el Tribunal Superior de Justícia el deixa suspès cautelarment en base a un recurs contenciós-administratiu de la Delegació de Govern en València, argumentant la manca de recursos hídrics per garantir llur abastiment a més del fet que aquest Pla Urbanístic hauria segut aprovat al marge d'un PGOU que porta anys en tràmit.


 
Lunes, 17 Mayo, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : A LOS "SABIOS" DE EUROPA 865 lecturas 
General

He tenido conocimiento, a través de los medios de comunicación, de las conclusiones que el “grupo de sabios” europeos, presidido por D. Felipe González, han tenido a bien de dar a conocer en aras de una “regeneración” social, política, económica y medioambiental europea para el horizonte del 2030.

El fruto de sus “reflexiones” viene a determinar la necesidad de una “reforma radical” del actual sistema de usos, dado que Europa está perdiendo la “carrera” del “crecimiento” ante sus competidores.

Abogan por dar un mayor impulso a la investigación y el desarrollo científico-tecnológico, estimular las energías renovables, potenciar la energía nuclear, desestimar la jubilación anticipada prolongando la edad laboral, crear una nueva política de inmigración encaminada a la “captura” de inmigrantes cualificados, consolidar el mercado único…


 
Martes, 11 Mayo, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'A LOS "SABIOS" DE EUROPA'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : LES SET REFLEXIONS 1011 lecturas 
GeneralLliure aquestes reflexions en honor a tota persona donada al proïsme que, intentant posar en pràctica les seues idees a través de l’àmbit polític, s’haja vist impossibilitada de poder exercir-les i obligada a abandonar per l’únic motiu de ser íntegra, honesta i honrada. El creixent desencís de la societat davant la praxi política en un món on les ideologies han esdevingut diferents graus d’eficàcia servil al capitalisme, ens testimonia que la política ha deixat de ser un mitja per la salvació del planeta i de l’ésser humà. No queda altra alternativa: calen aquestes persones que saben girar la clau pedagògica i obrir la ment de la gent fent-los vorer la “realitat” d’aquesta greu crisi ecològica, social i humana que vivim. Cal construir aquesta estructura social i universal amb força i energia d’acció a través de grups de pressió conscienciats i en col.laboració, que ens encaminen cap a un canvi radical i urgent o transformació. Cal lluitar per un món on poder viure en plenitud, en pau i en dignitat.
 
Viernes, 23 Abril, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'LES SET REFLEXIONS'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : TURISME DELICTIU 919 lecturas 
General

“Quan la cultura, les tradicions, les festes, s’instrumentalitzen en nom del negoci turístic; quan allò que hauria de preservar-se per estima a la identitat és lliurat a la sort dels interessos urbanístics, aleshores l’essència i la integritat abandonen la raó d’ésser i la raó d’ésser s’allunya de nosaltres deixant-nos un demà privat de plenitud, d’autenticitat i de Vida”

Conscients de la riquesa que ens aporta el turisme (el 12% del PIB), hem de sentir-nos (tots) responsables del demà que naix de les actuacions polítiques del present. És per això que, havent segut testimonis d’aquest model turístic basat sobretot en la construcció de segones residències i urbanitzacions lligades a l’oci i a l’oferta de sol i platja, és menester, ara mateix, una reflexió urgent davant el futur social, econòmic i mediambiental de les nostres comarques.


 
Domingo, 18 Abril, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'TURISME DELICTIU'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : DAVANT ELS CRIMS DEL FRANQUISME 1388 lecturas 
General

-Darrer missatge del dictador Franco, 31 de desembre de 1974:

 “Deseo hacer una mención especial del Príncipe de España, que en este juego simple y seguro de las instituciones, asumió durante mi enfermedad la Jefatura del estado. Sus cualidades personales, su prudencia política, su preparación y, sobretodo, su alto sentido del deber, confirmaron, una vez más, las esperanzas en él depositadas”.

-Testament del dictador:

“Por el amor que siento por nuestra patria, os pido que perseveréis en la unidad y en la paz y que rodeéis al futuro Rey de España, D. Juan Carlos, del mismo afecto y lealtad que a mi me habéis brindado, y le prestéis, en todo momento, el mismo apoyo de colaboración que de vosotros he tenido”


 
Martes, 13 Abril, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'DAVANT ELS CRIMS DEL FRANQUISME'   3 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 827 lecturas 
General

"De la mateixa manera que no es pot governar en contra del sistema econòmic-capitalista, tampoc cap polític podrà actuar d'esquena als interessos d'aquells que el sustenten. Serà desestimat."

Interès general i bé comú esdevenen motius (d'engany) del capitalisme universal: l'home és l'eina de producció i consum en continu creixement que genera progrés i modernitat. La seua felicitat i plenitud és en funció del seu capital i bens materials guanyats en aquesta vida de competició. Tos és objecte de negoci i gira al voltant del benefici econòmic. Es monetitza tot àmbit. La privatització de bens i serveis públics i el control econòmic i financer en mans d'institucions que representen la globalització i el lliure mercat, provoquen precarietat i degradació en els llocs de treball, homicidis laborals, atur, desigualtat, exclusió social, pobresa, injustícia, contaminació, explotació, violació i depredació dels recursos naturals, extermini de pobles i d'espècies, etc.


 
Sábado, 20 Marzo, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : ENTRE LA MERDA 1090 lecturas 
General

Aquesta és la breu història d'En Jan, un xicot el qual, fins als disset anys, havia viscut amb els seus pares a un poblet de muntanya ajudant-los en les feines del conreu i el pasturatge. Després d'acabada la Universitat amb un excel.lent expedient en Dret, passà a treballar a ciutat en un "bufet" d'advocats, però, encara no havien passat tres anys, va escriure una carta als seus pares amb aquest missatge:

Estimats pares: res més lluny de disgustar-vos, de provocar-vos decepció. Sé del gran sacrifici que m'haveu dedicat per arribar on ara mateix sóc, us estic molt agraït encara que, no per aquest motiu, us estime més. Haveu procurat donar-me una vida digna avalada per una carrera, i així ha estat. Si, he segut instruït per la cultura, el coneixement, la disciplina i totes les demés virtuts que aquest fi comporta.


 
Jueves, 04 Marzo, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'ENTRE LA MERDA'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 901 lecturas 
General

"Mira't a tu mateix: contempla el món. Coneix-te a tu mateix... ¡Mai no has sabut contemplar!"

"Potser infatuat per la ciència i la tecnologia, l'home modern s'haja autoproclamat "suprem" sobre tots els demés éssers del planeta amb dret a la seua explotació indiscriminada. Potser crega tenir en exclusiva el do de la raó i la intel.ligència. Potser crega ser l'únic ens dotat de consciència..."

Lliure mercat, globalització, neoliberalisme, sector privat, capitalisme, transnacionals... són paraules que identifiquen aquest primer terç del s. XXI i que avalen, en nom del pensament únic, un model socioeconòmic mite de progrés, desenvolupament i benestar social.
Aquesta particular visió i la seua praxi, es testimonia a través d'empreses que gaudeixen del suport necessari per potenciar la inversió creant entorns de negoci generadors de beneficis econòmics. Aquest suport l'avalen institucions financeres i organismes internacionals.


 
Domingo, 14 Febrero, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : L'ESTAT BAMBOLLA 971 lecturas 
General

Entre 1997 i el 2009 s'ha construït a l'estat espanyol 7'3 milions de vivendes, 13'4 per cada mil habitants, més del doble que a EEUU o França.

Per escometre aquesta barbaritat que en qualsevol Estat "normal" s'hagués trigat almenys 30 anys, s'ha hagut de persuadir als bancs europeus venent-los la moto de l'obra pública i poder finançar la "cosa", "cosa" esdevinguda deute dels senyors promotors que a hores d'ara ascendeix a 324.000 milions d'euros del total de 437.000 milions que monta el deute de liquidesa espanyol (que s'acabaria de pagar, si no hi ha morositat, allà pel 2035).
Per fer-nos una idea, el deute d'Irlanda (el més endeutat d'Europa després d'Espanya) arriba als 169.000 milions, els altres països estan en menys de la meitat.


 
Miércoles, 03 Febrero, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'L'ESTAT BAMBOLLA'   2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : CARTA A L'ALCALDESSA 1157 lecturas 
Patrimoni


Il.lustríssima Sra. Barberà, Alcaldessa de València:

Com a valencià implicat en la preservació del nostre patrimoni natural i la nostra cultura, mitjançant el respecte i compromís que reclama la meua comunió amb allò estimat, no puc sinó sentir recança davant els darrers esdeveniments que, a l'anunci de les seues pretensions, afecten al Cabanyal o antic Poble Nou de la Mar, bell nom.

Vostè sap massa bé el significat de la paraula "patrimoni", tanmateix, l'aspecte humà inherent al seu concepte (que viu i ha de perviure amb i per nosaltres), no és contemplat pel govern que vostè representa:


 
Domingo, 31 Enero, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'CARTA A L'ALCALDESSA'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1200 lecturas 
Llengua

"L'eminent Manuel Sanchis Guarner desqualifica decididament la legitimació del valencià modern com a descendent directe d'una llengua visigòtica i mossàrab compartida per moros i cristians. Si bé la invasió àrab va congelar la diversitat de dialectes visigòtics que nosaltres anomenem (indiscriminadament) "mossàrab", el dialecte del valencià era molt diferent a l'actual llengua valenciana, que no és més que el català importat durant la reconquesta i modificat amb elements morfològics i fonètics regionals i amb algunes paraules àrabs i mossàrabs".

Independentment de consideracions més o menys encertades respecte la gènesi de la nostra llengua, els valencians hem de responsabilitzar-nos de l'actual situació o realitat en que es troba la nostra identitat com a poble, si és que ens estimem el nostre legat... si és que hi ha quelcom de sentiment cultural, d'arrel a la terra, d'amor propi.


 
Miércoles, 06 Enero, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : Aminatu Haidar 767 lecturas 
General

Ells no volen entendre conceptes aliens als límits que imposen les normes i preceptes de les seues institucions, parlaments o constitucions, a pesar que les dites nocions en la seua integritat siguen contínuament referides en els seus engolats discursos polítics per denunciar qualsevol violació o actes, allà on esdevinguen, contraris als principis de la declaració dels drets humans.

Ells, eixos líders de cultures dominants amb destins d'unitat i de pàtria (potser hereus d'un atavisme colonitzador i imperialista), s'erigixen hui en defensors de la llibertat, la pau i la justícia alhora que aquestes s'allunyen de les seues pretensions.Perquè ni la pau depèn de l'acció militar ni del sotmetiment, ni la llibertat obeeix a la "aprovació o negativa" del sentiment d'identitat expressat, ni s'honra la justícia si la seua llei s'articula basant-se en justificacions.


 
Lunes, 07 Diciembre, 2009
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'Aminatu Haidar'   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 889 lecturas 
General

El sistema político vigente en la sociedad "desarrollada" ya ha agotado su credibilidad. Y no acatamos esta afirmación en base únicamente a consumados episodios de corrupción o gandulería política ni a cuestionables mecanismos democráticos que (p.e. en España) amparan mociones de censura capitaneadas por cohonestados tránsfugas que desacreditan y prostituyen la democracia y la justicia social.

Tampoco vamos a inculpar en ello la presunta parcialidad manifiesta en los ámbitos judicial y mediático.El asunto es mucho más grave. La alarma hace tiempo que saltó, aunque parece que nadie quiera advertirlo: el mundo es víctima de una crisis social, ecológica y humana terminal.Los datos de degradación, contaminación, agresión, explotación y exterminio en territorios, océanos, especies, culturas o seres humanos, son escalofriantes, demoníacos. El grado de deshumanización en la acción del hombre roza la barbarie. El nivel de abstracción del ser humano respecto de la naturaleza es máximo.


 
Jueves, 19 Noviembre, 2009
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   4 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 815 lecturas 
General

Asistimos, otra vez, a un acto institucional de desacralización del voto ciudadano "ornamentado" con alusiones a la democracia y al respeto. ¿Indecencia, descrédito, o quizás una manifestación vindicta para algunos y un ejercicio de compostura para otros?

Las mociones de censura podrán formar parte del mecanismo democrático (aunque el verdadero mecanismo democrático es aquel que se ejerce cada cuatro años), pero aquellas que se llevan a cabo merced sujetos tránsfugas que no representan ninguna porción de ciudadanía, son un insulto a la democracia ¡siempre! aunque lo avale el reglamento (aprobado por el parlamento) que ampara tal naturaleza de proceder. También la justicia ha condenado inocentes, toda ley es abstracta y no puede ser concreta.


 
Jueves, 24 Septiembre, 2009
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 847 lecturas 
GeneralLa mort no era el seu final, la següent escena en aquell escenari corresponia al retor que, amb la seua retòrica d’incitació a la oració, aprofundia el seu dogma dintre les ments d’aquells espectadors: reseu, reseu per no caure en temptació! Per no acabar sent “mals homes” i evitar la sort d’aquest desventurat... en mans del botxí! Acte seguit, el cos d’aquell infeliç que havia sigut executat a la forca era esquarterat, trossejat: braços, cap, cames i tors eren exposats als quatre cantons d’aquell patíbul.
 
Miércoles, 02 Septiembre, 2009
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : SOBRE LES MOCIONS DE CENSURA 855 lecturas 
General

És sagrat el vot de la ciutadania en un sistema polític democràtic? Es el que preguntaria a tots aquells que avalen mocions de censura o proposicions que desemboquen, moltes vegades, en un capgirament "espuri" de la governabilitat d'un poble, adjectivat així pel fet de ser contrari a la voluntat política democràticament manifestada de la majoria ciutadana d'aquell mateix poble.

Quina mena d'ètica política te un sistema polític democràtic que permet aquestos canvis "radicals" de governabilitat en base a simples "pressupòsits" no jutjats ni dictaminats per la justícia?


 
Martes, 01 Septiembre, 2009
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'SOBRE LES MOCIONS DE CENSURA'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 974 lecturas 
Llengua

Aristòtil deia: "persona és l'esser vivent a través del qual transita la paraula", així, l'esser humà és més que un animal racional "cartesià": jo "pense" perquè "pense", i soc conscient que no podria pensar si no existira, tanmateix, "pensar" i "existir" no són la mateixa experiència. El pensament, la Paraula, és primer: "primer fou el verb". Persona és "relació", Panikkar la defineix com "un nus en una xarxa de relacions".

Nació és el territori on naix la persona. Tota Nació te la seua cultura pròpia, o siga, eixe conjunt de sentiments socials que es "relacionen" d'una manera peculiar i dinàmica amb tot allò que viu i fructifica dintre l'àmbit territorial que li pertoca donat per les circumstàncies històriques. El "mite" d'una cultura consisteix en la seua manera (diferent i única) de vorer i comprendre el món.


 
Jueves, 06 Agosto, 2009
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1000 lecturas 
General

Des de fa segles que Occident ha de suportar aquest colonialisme teològic per part de l'església catòlica en nom de "la societat perfecta" i la salvació de "l'home", tesi que no ha deixat mai (ara tampoc) la seua pretensió de voler-se Universal.

Des del Sacre Imperi Romà i en contra del concepte Trinitari de Déu que tenien els primers Cristians (Déu com a símbol), la santa seu dirigeix el seu poder, la seua força, en nom d'aquesta afirmació: "l'autoritat ve de déu". Evidentment, aquest "déu" no havia de ser "relació" (pare-fill-esperit sant, eternitat-humanitat-univers...) on un no és sense l'altre, on tot està interrelacionat i cadascú en forma part del tot i viceversa. Aquest "déu" havia de convenir-se "substància", "entitat", a la manera d'un senyor (segurament amb barba blanca) omniscient, omnipotent, totpoderós que ens "controle" des del cel. Com, sinó, es podria justificar un imperi, un papa, un rei o sobirà que parlara, proposara, dictara i executara en nom del seu "déu"?


 
Viernes, 31 Julio, 2009
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

<   12345678   >

EX-AMICS DE L'IVAM

Buscar Google
Búsqueda

InterACCIONES (post) ELECTORALES


Sobre las relaciones del arte con los mecanismos de participación política, no sólo electoral

Ara TV


e-valencia TVDestrucción a toda costa
Informe anual de Greenpeace que analiza el estado del litoral Entre el lamento general y la falta de acción política para protegerlo, el litoral se nos sigue escapando entre las manos. Descargar PDF
Nuevo informe 2007

Llenguatge
Idioma preferido:


Revista Mono


Mono Special Edition: e-valencia. Stuttgart. On Difference #1

Mono Blog


Tribuna blogs

*

*

*

AVUI

Bienal de Valencia
»»Bienal de Valencia_Participa««

»»Bienal de Valencia_Noticias««

»»Bienal de Valencia_Info««

Categorías

Ciutadans
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!