19 Jun, 2019 - 09:51
Menú

Comentarios

Va dir ...

Haremos de Valencia el mejor campo de regatas del mundo

--

Online?
Actualmente hay 337 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-barcelona.org
Mascarell: "Montoro debe entender que no es malo destinar dinero a la Cultura"

Un plenario unipersonal

Manifiesto de los trabajadores del MACBA

El Macba despide a nueve trabajadores, el 10% de su plantilla

NUEVO PLAN DE MASCARELL

e-norte

e-sevilla.org

Categoría:

Los artículos publicados en esta categoría son los siguientes.

<   12345678   >


  : 3046 lecturas 
General

Tots podem estar d’acord que la llibertat d’expressió és un dret, encara que moltes vegades semble “el dret a dir el que a un li done la gana sense cap tipus de responsabilitat”, sobretot a l’àmbit polític que, nogensmenys, és on es deuria donar exemple per ser la política qui gestiona la vida social.

En aquestos últims anys la ciutadania, lamentablement, s’ha acostumat a escoltar dels polítics insults, improperis, fal.làcies, oprobis, calumnies, etc., llançats impunement contra l’adversari, però, el més greu de tot és que, sentint la persona (sobretot si aquesta desenvolupa, al marge de la política, una feina pública) atacat el seu honor i integritat, pot passar que havent acudit a la justícia en defensa de la seua dignitat, aquesta ni tan sols haja entrat a valorar les acusacions tot ignorant-les en nom “d’una major dimensió a la llibertat d’expressió en l’exercici de l’acció política”... I açò ha portat com a conseqüència la desvalorització de “la paraula”.


 
Domingo, 07 Septiembre, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   7 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1317 lecturas 
General

Avui podríem definir el capitalisme com "un sistema imperial d'organització de la vida econòmica, social i política dels països occidentals desenvolupats, controlat i basat en la concentració i exportació de capitals per oligopolis o multinacionals (que en la seua lluita per l'hegemonia tendeix a culminar en una mà única) via globalització, estructurat amb l'armadura de caire absolutista del poder industrial, financer i mediàtic, avalat pel capital bancari i forjat des de la ciència i la tècnica a través d'especialistes que han posat en marxa un motor anomenat consumisme alimentat per la societat de masses... Tanmateix, dita societat, és víctima d'allò que consumeix i produeix: és la classe treballadora, cada vegada més explotada, estressada i emprenyada".

En aquestes condicions, la nova idea de "progrés" sorgeix d'aquesta ideologia del desenvolupament de raó absoluta evidenciada per l'economia de consum.


 
Lunes, 25 Agosto, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   31 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1501 lecturas 
General

Ah, ciutadans de la Diana efèsia! Avui reclame l'atenció d'Atenea, la d'ulls d'òliba, deessa de la saviesa, perquè el seu esperit m'acompanye en aquest discurs i alhora impartisca seny a tots vosaltres.

 L'ésser humà, ínclits veïns, és susceptible de corrupció perquè el mateix que l'excés d'aigua podreix les plantes, l'afany de vanitat i la luxúria pels diners ofeguen, prostitueixen la dignitat de la persona. I és luctuós dir-vos que en l'ambient polític se sembra, més que en altres, aquesta negra llavor que dia a dia ve germinant, creixent i envaint, a mena d'una espècie de gram negre, el bell camp de la convivència, els afers humans i el seu medi… Ja sabeu de quin cultiu us estic parlant…, si! del cultiu intensiu del formigó a les dependències urbanístiques! 

 Lluís Ronda (Dénia)


 
Martes, 12 Agosto, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   18 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : DE LESA DEMOCRACIA 1077 lecturas 
GeneralA la convivencia de seres humanos bajo un determinado sistema de usos se le puede llamar "sociedad", y en la decisión colectiva de poder gobernar o dirigir con libertad, igualdad y fraternidad dicho sistema de usos convendríamos la democracia o ámbito social donde el ser humano vive toda su plenitud.
Lluís Ronda (Denia)
Los diferentes partidos políticos representan "porciones" del conjunto de la sociedad, donde la opción mayoritaria "generalmente" queda acreditada con autoridad para gobernar con o sin coalición.
La norma que rige la ley electoral significa que para obtener cualquier partido político representación institucional, éste debe obtener al menos el 5% del total de votos. Sin embargo, un "tránsfuga" que no representa a nadie porque nadie le ha votado a él sino a un partido, a una lista cerrada, a unas siglas, a una ideología defendida por un grupo de personas, puede mantener su acta de concejal y pasar al grupo de los no adscritos dotado de voz y voto: privilegiado de tener en sus manos los destinos de cualquier ciudad.
 
Viernes, 01 Agosto, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'DE LESA DEMOCRACIA'   11 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1231 lecturas 
General

Lluís Ronda.

La paraula política ja estableix en si mateix un afer social: gestionar i encaminar la vida pública cap a la seua realització.

Una persona viu la plenitud d'un instant de la seua vida quan és conscient d'una harmonia, pau, serenitat i amor que sent en relació a allò pel que està gaudint. Aquesta persona és feliç, se sent realitzada.

Cadascú de nosaltres intenta l'encontre amb eixe moment d'una manera singular, doncs cada persona és un món: som diferents.

L'art de superar, en nom del bé comú, de la col.lectivitat, eixa diferència, és l'essència de la política, i sols es disposa d'una eina capaç d'aconseguir-ho: el diàleg. Però, no eixe diàleg on les conviccions personals tanquen portes a altres criteris, doncs d'aquesta manera ens allunyem de l'harmonia i, per tant, del bé comunitari.


 
Lunes, 16 Junio, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   5 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : EL DESPOTISME GLOBAL 1559 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Quin tuf a tirania! Deu ser l'efluvi heretat d'aquella societat europea excedentària i plenament capitalista de finals del XVIII des d'on m'arriba aquesta inveterada pudor burguesa esdevinguda globalització. Aquest corrent de cloaca màxima neoliberal de multinacionals i banca, utilitzant la tecnocràcia, esta controlant i sotmetent al seu criteri les economies de tots els països “desenvolupats” en contra de l'interés social, ecològic i mediambiental del planeta.

 Avui, la tecnologia (que, d'altra banda, indubtablement ha aportat qualitat de vida a l'ésser humà) és l'aliment d'aquesta nova ideologia que sols coneix la competitivitat i el creixement ràpid i continu uniformitzant, fomentant la unicitat burocràtica, cultural, social, econòmica i mundial en perjudici d'economies primàries i d'equilibris establerts per consuetud a la diversitat de cultures o pobles del món.


 
Martes, 10 Junio, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'EL DESPOTISME GLOBAL'   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1331 lecturas 
General

Quan amics son tots els poderosos! Mireu-los! Van abillats amb el trage ardent de l'ambició de domini... Quanta passió vinguda de l'avarícia i l'arrogància, en tot busquen els guanys!

El món fa olor a impostura perquè els malvats tenen fama d'homes bons i a les bones persones els costa creure's aquesta realitat... Quina societat! Però, què seria d'aquestos sense l'ajut dels necis?
Si, aquestos cacics trauen a la palestra els seus acòlits que, al toc de la cornamusa, arrosseguen per carrers i places eixa llengua malparlada i fanfarrona que inventa veritats en nom d'aquesta immoralitat: "calumnia descaradament que sempre queda quelcom en l'ambient"... Més els valdria esvarar-se amb els peus que no en la llengua! Però pel cant es coneix l'au.


 
Jueves, 05 Junio, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   5 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1421 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Em dona la impressió que el govern del PP en aquesta “su Comunidad”, sembla totalment impregnat de raó en la desraó que el poble no percep a través de les seues actuacions i que una oposició de famílies i tendències atàviques i acomodada no ha sabut transmetre en tots aquestos anys a la ciutadania pel feliç ensopiment “d’alguns”.

Que ja portem massa anys coent el putxero amb la mateixa verdura, fotre! L'altre dia el Sr. D. Antonio Clemente va i escriu un article acusant els socialistes de mentiders i hipòcrites per la construcció de dessaladores davant la preocupació de Zapatero (i de tots) pel canvi climàtic que sofrix el planeta (com si el PP no n’haguera construït cap!).


 
Martes, 13 Mayo, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   16 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : IDEA D'EUROPA 1076 lecturas 
General

Lluís Ronda

En Setembre de 1949, José Ortega i Gasset va donar una conferència a la Universitat lliure de l'aleshores Berlí Occidental amb el títol “De Europa meditatio quaedam” (Meditació d’Europa), posteriorment revisada i ampliada amb el propòsit de procedir a la seua edició en un llibre publicat amb aquest mateix títol. En aquesta conferència i avançant-se al seu temps, profetitza opinions i punts de vista que avui son realitats del present i propòsits de futur pel que respecta a la Unió Europea, on els seus fonaments filosòfics i polítics foren magistralment postulats. Però, anys abans, al 1929, en el seu famós llibre “La rebelión de las masas” deia: “L’europeu no pot viure a no ser que s’embarque en una empresa unificadora. (...) Sols la determinació de construir una gran nació d’un grup de persones del continent, donaria nova vida als polsos d’Europa. Sols així es podria començar a creure en ella de nou.”


 
Miércoles, 07 Mayo, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'IDEA D'EUROPA'   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : LA FI DE LES IDEOLOGIES? 1434 lecturas 
General

Fins ara, els al·legats vinculats a l’ordre moral, social i econòmic dels pobles estaven subjugats a les ideologies, les quals, alhora incidien directament en els corrents polítics. Aquestes ideologies han tractat de conduir (a través dels pensaments i fets històrics) als humans cap un futur millor en tots els aspectes mitjançant una via de trànsit anomenada progrés. El progrés ha estat sempre tractat amb optimisme, i la tècnica apareix com un instrument sostenidor d’aquest entusiasme.

Lluís Ronda (Dénia)


 
Lunes, 05 Mayo, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'LA FI DE LES IDEOLOGIES?'   5 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1047 lecturas 
GeneralHay quien, agasajado con su camisa de seda oriental, pasea orondo por les Corts sin advertir que ésta le viene grande como un desierto. Quizás, quien la regaló, no sabia a ciencia cierta la “talla” del portador. Sin embargo, el infatuado petimetre ésta observación no la puede contemplar porque no conoce ni la “elegancia” ni el “buen porte”, mas solo le interesa que todo el mundo fije en él su mirada diciendo: ¡Vaya camisa! Pero, como “el hombre muy engreído tiene pobre el sentido”, no reparará en pensar lo que seguirá diciendo quien advierte su pasar: ¡Fíjate que grande le está! ¡Que mal le para! ¿No se dará cuenta que esta haciendo el ridículo?
 
Miércoles, 23 Abril, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : PARAULES, SIGNIFICATS 5810 lecturas 
General

Les guerres son diner, les guerres son orgull, les guerres son interesos.

Hi ha molts Iraq al món i no es condemnen..., s'ignoren!

Qui diu boig a qui?

En nom de la llibertat, la pau i la justícia, la "trama del poder" proposa, disposa i executa... Sembren terror en terra aliena..., i amb eines registrades!

La gran piràmide del món: ells son a dalt, al vèrtex. Nosaltres a sota..., mantenint babaus el sistema.


 
Lunes, 21 Abril, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'PARAULES, SIGNIFICATS'   6 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : GOLF, P.H.N. O EL CONTE DE "CAPERUCITA" 1330 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Els importants ingressos que anualment aporta el turisme del golf (de moment més de 2300 milions d'euros), ha portat a la secretaria d'Estat per a l'Esport plantejar a la FEMP l'alliberació de sòl públic per que inversors privats puguen construir nous camps de golf amb l'objecte de cobrir la forta demanda, (els practicants creixen a un ritme de més del 30% cada any) ja que aquesta activitat és un motor més de desenvolupament per a un municipi.

Els promotors s'han adonat del gran negoci immobiliari que representa aquest esport de moda, així podem observar (ho tenim al costat) com proliferen les urbanitzacions al costat dels camps de golf.
Un turista de golf es deixa quatre vegades més diners que un turista de sol i platja, parlem d'uns 180 euros diaris.
En aquestos moments, al País Valencià, hi han 21 camps de golf, els quals engloben una superfície que va des de 30 a 150 ha. La previsió és, a 10 anys vista, arribar a 50 camps, però, quanta quantitat d'aigua consumixen aquestos camps? Un camp de 9 forats, unes 30 ha., consumix de 750.000 a 1.200.000 litres d'aigua al dia, 438 milions litres/any, abastiria una ciutat de 6000 persones. Un camp de 18 forats, unes 50-60ha., consumix de 1.250.000 a 2.400.000 litres d'aigua al dia, 876 milions litres/any, abastiria una ciutat de 12.000 habitants. Un camp de 36 forats, unes 120-140ha., consumix de 3.000.000 a 5.600.000 litres d'aigua al dia, 2.000 milions litres/any, abastiria una ciutat de 30.000 habitants. La pròpia federació aplica uns 3 litres/m2 dia. 


 
Viernes, 18 Abril, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'GOLF, P.H.N. O EL CONTE DE "CAPERUCITA"'   13 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1205 lecturas 
General

No combregue amb la milícia perquè em repugna l’armament. És més, subjectivament, cap estat amb exèrcit pense que no s’hauria d’anomenar “democràtic”. La cultura, l’educació, la tolerància i el respecte, dispensadors del perdó i forjadors de la pau, no poden de cap de les maneres ser defensats per estaments que representen la idea de combat, d’enfrontament; que incentiven ferotges actituds primàries i primitives de l’ésser humà; que amarren els pobles, amb la corda del sotmetiment, a una única raó; que simbolitzen el poder, la llei del més fort; que expressen el “no sentiment”, la “no estima”, la “no consciència” pròpia de bèsties salvatges, estaments que, a la fi, no porten mai la pau, sinó la victòria d’una particular “veritat” imposada (i el resultat d’una guerra és sempre incert), “veritat” que, tanmateix, és patrimoni de tot poble o cultura del món: sols la diversitat és dipositària de la seua pròpia raó. La “veritat” és la pròpia “llibertat” en la manera de vorer el món cadascuna d’aquestes circumstàncies i sentiments socials peculiars, heterogenis, diferents dels pobles. 

 Lluís Ronda (Dénia)


 
Martes, 15 Abril, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : L'AVENIR 1016 lecturas 
General

 Lluís Ronda (Dénia)

No tinc forces per a més, cansat estic del no arribar,que dec lluitar! Jo tinc entés,però no trobe el despertar.Ensopida veu d'aquesta consciènciaque tortuosa trepitja el meu camí...Ja no el vull per mi!No em marcareu eixa cadència!


 
Miércoles, 09 Abril, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'L'AVENIR'   ¿Comentarios?  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 989 lecturas 
General

“Sols qui te vertadera consciència de les coses, estima, coneix l’amor” Tots hem sofert injustícies i, sovint, ens hem vist impotents davant aquestes. T

anmateix, cal assabentar-se d’una realitat: La justícia no es pot legislar, doncs, del contrari, ni Sòcrates ni Jesús hagueren estat condemnats a mort; a Bruno no l’hagueren cremat viu; ni Galileu, Vesal, Copèrnic, Kepler, Newton, hagueren estat acusats, condemnats, perseguits, estigmatitzats per heretgia; cap dictador acusat per crims de lesa humanitat hagués gaudit de llibertat; molts maltractadors, lladres o assassins no tindrien oportunitat de reincidir; ni a vostès, estimat lector o lectora, els vindria ara mateix a la memòria aquella traïció, estafa o desengany sofert. 

 Lluís Ronda (Dénia)


 
Martes, 01 Abril, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   1 Comentario  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : EN NOM DEL SOCIALISME! 1218 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

L'essència de la política socialista sols viu una naturalesa de caràcter reconegut en l'honradesa, l'honestedat i l'estima com eines per forjar la seua finalitat: la persona, l'ésser humà i el seu món. Així, la primera tasca social, el primer repte d'aquest pensament fou la lluita contra la diferència de classes. El socialisme sempre ha estat integrat en la classe treballadora, al costat del més desprotegits per la societat, defensant la persona davant la injustícia d'un sistema que s'oblida d'ella, siga per interessos creats o per desídia. El socialisme, com va dir Unamuno, “és la religió del món”, donant a entendre que ser socialista és una vocació en nom del be comú. Avui som en una altra societat, més justa, més equànime, més lliure i respectuosa amb els drets humans. 


 
Martes, 25 Marzo, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'EN NOM DEL SOCIALISME!'   2 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1761 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Sabedors de les calamitats i misèries que sofrix aquest món degut a la desídia dels seus habitants, la qual provocarà una imminent destrucció i mort d'aquest planeta, el Consell de Savis i Erudits dels cinc continents que encara sobreviuen, vàren tenir a be fer un ínterim en els seus estudis deixant a banda les seues fonamentals i primordials investigacions escatològiques, evidentment (i amb les seues dues accepcions), per dedicar-se a deliberar, analitzar i concloure, durant 30 dies amb les seues nits, sobre aquesta “màxima” que dona nom a l'article i que ha esdevingut un fenomen social tingut fins aleshores com un enigma. 


 
Sábado, 15 Marzo, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   8 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : DE LA LLIBERTAT INDIVIDUAL 3188 lecturas 
General

La llibertat no s'aprén, no és una virtut, tampoc no és un deure ni, sorprenentment, un dret, simplement va subjugada a la vida, forma part d'aquesta, li és immanent. D'altra banda, la mateixa vida en depén de la relació d’entre tots els éssers mateixos. Quan aquesta relació és harmònica, parlem d'ecosistemes, on cada ésser viu en depén de l'altre: generació, destrucció, renovació. Som en l’equilibri. Des de l'Univers fins un xicotet tronc caigut a un bosc, parlem d'ecosistemes dintre ecosistemes on llibertat, temps, espai i mort en són l'essència de la vida.

Cada persona, com a individu, és un món: la seua llibertat li oferix el dret a tenir una concepció, un concepte particular i peculiar de la realitat a través dels seus sentits. Som en el coneixement.

Lluis Ronda (Dénia)


 
Jueves, 13 Marzo, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'DE LA LLIBERTAT INDIVIDUAL'   72 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1123 lecturas 
General

Com a ciutadà subjecte a drets civils i polítics, apercebut del fet pel qual tots som iguals davant la Llei; considerant aquests drets com el conjunt de principis, preceptes i regles que regeixen les relacions humanes en tota societat civil i a les quals ens veiem sotmesos els ciutadans; considerant també que aquestos deuen ser encomanats, conduïts, defensats i desenrotllats progressivament en pro del be comú i la qualitat de vida per la classe política mercé la voluntat sobirana del poble reflectida en el Sufragi Universal, JO, qui escriu i signa aquest article, amb plenes facultats per comprendre que la consciència està per dalt de la raó, conscient, per tant, que sóc sobirà de les meues pròpies opinions nascudes de l'anàlisi i la reflexió, m'acull al dret que m'empara la Constitució per, recalque, amb plenitud de consciència, DENUNCIAR públicament la Llei que empara i regula les normes generals del reglament orgànic dels diferents partits polítics de l'estat espanyol per presumpta ESTAFA a la democràcia amb greus conseqüències pel futur de les societats i del món. 

 Lluís Ronda (Dénia)


 
Jueves, 06 Marzo, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   14 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1707 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)


Yo también le hablaré a tu corazón antes que a tu cabeza.

Perdóname el atrevimiento de tutearte, pero, al cerciorarme que eres un entusiasta del liberalismo nacido con “La Pepa”, ¡oye! Me he tomado la “libertad” de franquearme contigo empleando tal osado “talante”.
¿Sabes? He leído (por curiosidad) las 234 propuestas de tu programa electoral, percatándome de algunos puntos que no arribo a comprender… ¿Tendrías a bien, por ventura, corresponderme para mayor desahogo y consuelo de mi pobre corazón?

¡Hombre! Ya sé que en campaña hay que comunicar “a tope”, presentar esas “ideas” electorales en reuniones, mítines y demás arengas persuasivas. Sé que, como cualquier otro orador “común”, planificas tus acciones con una buena dirección técnica, con un buen guión, ayudas visuales, buenas frases y alguna que otra “bromita” y golpes de efecto… Quieres salir “airoso”, ¡como cualquier otro líder! Vista larga, paso corto y… !mala leche! Que dice aquel viejo refrán.


 
Viernes, 29 Febrero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   14 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1318 lecturas 
General

El món sembla patir una malaltia des del segle XVIII: l'occidentalització vinguda d'Europa, una febre difícil de tractar, sobretot ara, amb l'encuny de la globalització. El model polític d'Estat “modern” és de naturalesa monocultural, específicament individualista amb idees estructurades en la il.lustració. Aquesta nova concepció d'Estat és el que s'ha imposat pràcticament arreu de tot el món (tanmateix, sembla una contradicció dir allò de “L'Europa dels pobles”, que respon a l'aspiració sobirana de certes nacions sense Estat). L'expansionisme de les grans potències, l'influx de la guerra freda junt el neocolonialisme comercial i econòmic, han reduït la riquesa de la diversitat ètnica i cultural del planeta. 

 Lluís Ronda (Dénia)


 
Sábado, 16 Febrero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   8 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : 1342 lecturas 
General

Estimada Consciència: company meu és el vent quan t'escric aquestes paraules. El seu so em parla i m'ajuda. En aquest món al que m’han enviat, intente i faig el que puc per acomplir la missió reponsable que intuïsc m'encomanaren, però, tanmateix, molt sovint, immers en problemes (trivials?) que m'aclaparen, m'oblide d'aquell primitiu camí per on deuria caminar. Els continus conflictes creats per nosaltres mateixos venen agafats de la mà dels interesos, les possessions, el diner, el poder… Nosaltres, destructors de la vida... Ja ho deia Empèdocles: “desgraciats de vosaltres, pobres mortals, que no coneixeu més que misèria i lamentacions”. 

 Lluís Ronda (Dénia)


 
Martes, 12 Febrero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   18 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : ECCLESIA IMPIA? 1045 lecturas 
General

Lluís Ronda (Dénia)

Podríamos atrevernos a decir que la religión no tiene iglesia, pero la iglesia sí requiere de la religión, pues el ser humano no puede vivir sin ella.


El patricio romano afirmaba que religión es sinónimo de miedo, ocurre cuando ésta se institucionaliza en forma de teocracia, se dogmatiza, y es causa de grandes injusticias y calamidades como en su tiempo lo fueron las cruzadas, la inquisición, la esclavitud, etc., depravando su razón de fe. Por otra parte, San Pablo decía que la religión es lo más libre que existe, siendo así que ésta ha consagrado los ejemplos de magnanimidad más solemnes y conspicuos de la historia de la humanidad. El mismo Papa actual, antes de ejercer como tal, justificaba tanto las guerras justas como la pena de muerte. Hoy ya no.


Cuando los Obispos españoles hacen uso de palabras como “leyes inicuas” o “laicismo radical” para aludir a una posible “disolución de la democracia”, me parece que se alejan del concepto de religión.


 
Martes, 05 Febrero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'ECCLESIA IMPIA?'   6 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

  : EL COMPORTAMENT D'ALGUNS 2154 lecturas 
General

Crític presumit i maligne censurador d'obres alienes, és allò que alguns subjectes envejosos, malauradament, posen en pràctica sense adonar-se'n que és causa de la seua pròpia roïna. L'honradesa, noblesa i bonhomia d'aquelles persones a qui el pèrfid acusa, son atributs inherents al caràcter, una herència sagrada de cada persona que ningú no pot enderrocar per més que s'ataque, car son patrimoni de l'ànima, de l'essència de l'ésser. És fàcil acusar a l'altre de deshonest, malapte, aprofitat, etc.; és molt fàcil desprestigiar i oprobiar a persones íntegres, dotades d'una gran energia d'acció que és oferida per a bé de la societat sense esperar res a canvi que no siga la satisfacció personal de servir, abnegadament amb els seus principis, a l'experiència social, pràctica viscuda amb tanta intensitat, tan magnànimament, que cap tresor del món pot omplir de millor manera aquesta plenitud, aquesta felicitat.

Lluís Ronda (Dénia)


 
Jueves, 31 Enero, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'EL COMPORTAMENT D'ALGUNS'   35 Comentarios  Enviar esta historia a un amigo  Versión imprimible  

<   12345678   >

EX-AMICS DE L'IVAM

Buscar Google
Búsqueda

InterACCIONES (post) ELECTORALES


Sobre las relaciones del arte con los mecanismos de participación política, no sólo electoral

Ara TV


e-valencia TVDestrucción a toda costa
Informe anual de Greenpeace que analiza el estado del litoral Entre el lamento general y la falta de acción política para protegerlo, el litoral se nos sigue escapando entre las manos. Descargar PDF
Nuevo informe 2007

Llenguatge
Idioma preferido:


Revista Mono


Mono Special Edition: e-valencia. Stuttgart. On Difference #1

Mono Blog


Tribuna blogs

*

*

*

AVUI

Bienal de Valencia
»»Bienal de Valencia_Participa««

»»Bienal de Valencia_Noticias««

»»Bienal de Valencia_Info««

Categorías

Ciutadans
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!